MIHÁLFFY BÉLA (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Augusztus vége óta hangos a sajtó attól, hogy a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter egy rádiós podcastben kikotyogta, hogy az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom idén júniusban több száz millió forintos támogatást kapott a Soros Györgyhöz köthető Action for Democracy nevű amerikai alapítványtól, és ennek a pénznek a segítségével fizették ki a kampány utolsó számláit. Sőt, mi több, akkori elmondása szerint ezen a szervezeten keresztül korábban is kaptak már három-négy nagyobb tételt. Később aztán pontosította magát a baloldal bukott üdvöskéje, amikor elárulta, hogy mindösszesen nyolc, összeszámítva 1,86 milliárd forintnak megfelelő dollárnyi makroadomány duzzasztotta mozgalmának számláját. Bár előbb tagadta, hogy ezeket a pénzeket a választási kampányukra fordították volna, később már úgy nyilatkozott, hogy az Action for Democracy támogatását bevallottan a magyar kormány leváltására kapták Amerikából.

Azt gondolom, hogy a képlet végtelenül egyszerű, és mára már a megoldás is teljesen világos. A hazai baloldal választási kampányát az Egyesült Államokból és végső soron Soros György, alias dollárpapa jóvoltából finanszírozták.

Azon túl, hogy a történtek a jóérzésű magyar emberben mindenekelőtt morális kérdéseket vetnek fel, az eljárás mint jogellenes külföldi beavatkozási kísérlet a magyar választási folyamatokba, a pártok finanszírozását szabályozó törvény alapján egyértelműen jogellenes, de jelentőségére és súlyára figyelemmel súlyos nemzetbiztonsági kockázatokat is rejt. Nem véletlenül döntött úgy az ügyet a múlt csütörtöki zárt ülésén tárgyaló Nemzetbiztonsági Bizottság, hogy titkosszolgálati vizsgálatot rendel el az ügyben. Rendkívül beszédes persze az is, hogy a történtekkel kapcsolatban a bukott miniszterelnök-jelölt egykori szövetségesei mélyen hallgatnak. Joggal merül fel tehát a kérdés, hogy a kétes eredetű külföldi pénzek milyen mértékben járultak hozzá a baloldal közös kampányfinanszírozásához, és bizony joggal érdekli a magyarokat, hogy ki és milyen okból akart beavatkozni a magyar választásokba azzal, hogy a baloldalt pénzelte.

Tisztelt Képviselőtársaim! Dollárpapa jóvoltából azonban nem ám csak a baloldal választási kampányára jutnak busás összegek. Miközben idehaza dollármilliók vándoroltak a bukott miniszterelnök-jelölt mozgalmának számlájára, odakint Amerikában az ezen bizonyára rendkívül jól kereső Korányi Dávid, a milliárdos összegű támogatásokat folyósító Action for Democracy magyar vezetője mesébe illő királyi életet él. A politikai karrierjét még Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején az MSZP-ben kezdő, majd 2010 előtt Bajnai Gordon miniszterelnöki főtanácsadójaként, később kül- és biztonságpolitikáért felelős szakállamtitkárként tevékenykedő Korányi, bár fényűző mindennapjait egy Budapesttől és Európától távoli kontinensen éli, mégis 2019 őszétől Karácsony Gergely városdiplomáciai főtanácsadója lett.

(12.20)

Ez a szerencsés jóember valamilyen érthetetlen oknál fogva rendre olyan munkahelyeken köt ki, ahová megérkezik Soros György pénze. Csak hogy egy példát említsünk, évek óta stratégiai tanácsadója a pozsonyi székhelyű GLOBSEC nevű kommunista, neoliberális intézménynek, amelyet természetesen a dollárpapa legfontosabb alapítványa is támogat. Korányi a legutóbbi választási kampány során előbb Karácsony Gergelyt, majd Márki-Zay Pétert irányította és pénzelte, így joggal nevezte őt a sajtó és a média a magyar dollárbaloldal főnökének. A guruló dollárokból nem mellesleg a Bajnai Gordon volt kormányfő nevével fémjelzett DatAdat-cégcsoporthoz kapcsolódó költésekre is juthatott bőven, hiszen az előzmények ismeretében feltételezhető, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz jutott gigaadományokból az adatvédelmi jogsértések folytán hírhedtté vált sms-kampányokat és Facebook-hirdetéseket is finanszírozták.

Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondolom, az egész magyar társadalomnak joga van tudni, és tudnia kell arról, hogy pontosan mire költötték el a külföldről kapott súlyos milliárdokat, hogy pontosan kiktől származtak ezek az őrületes összegek, és ami talán a legfontosabb, mi célból is kapta azt Márki-Zay Péter és vele együtt a komplett baloldal; mi az az indok, amiért cserébe készek voltak feladni hazánk szuverenitását, idegen hatalmaktól való függetlenségét.

Éppen ezért őszintén bízom benne, hogy a Nemzetbiztonsági Bizottság által elrendelt vizsgálatot követően valamennyi releváns cél (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) napvilágra kerül, és aki törvényt sértett, az mind politikailag, mind a bíróság előtt felelni fog tetteiért. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage