RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Gyönyörű szép árnyékminiszteri szavak, csak tudja, az ember nem felejt. Amikor az egri kórházat a HospInvestnek privatizálták, arra emlékszem, hogy biztonsági őrökkel mentek oda a privatizált cég vezetői, hogy átvegyék azt. Ön itt most teljes konszenzusról beszél. Hogy beszél teljes konszenzusról, amikor tényleg fizikai erőszakot alkalmaztak ahhoz, hogy az állami közkórházból magánüzemeltetésű kórházat csináljanak?!

Odamentek az egriek, és ellenálltak. Önök odaküldtek biztonsági őröket, hogy úgy jussanak be az önök üzlettársai. És ezek után ön föláll itt a parlamentben, és azt mondja, hogy az árnyékkormánynak meg az árnyékminiszternek az a programja, hogy konszenzus legyen? Önöknek a biztonsági őrök a konszenzus? Meg a kardlapozás az Astoriánál? Ez a konszenzus? Önök így képzelik?!

Itt olyan szép szavakat mondanak, hogy tényleg, könnybe lábad az ember szeme. Csak akkor, amikor kormányoztak, a könnygáztól lábadt könnybe azoknak az embereknek a szeme, akiknek nem tetszett az önök kormányzása, és békésen kimentek demonstrálni.

Ez persze nem az egészségügy területe. Ott is fontos feladataink vannak, nem kétlem, és a várólisták rövidítése az egyik legfontosabb feladatunk. 58 milliárd forintot költöttünk erre az elmúlt években. Ezt is tovább kell növelni, és valóban minden eszközt be kell vetni, hogy valóban, a várólisták minél rövidebbek legyenek, mert az embereket talán ez zavarja most a leginkább az egészségügyben. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage