RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Szívesen elmondom önnek ezeket a részleteket is, képviselő úr. Egyrészről semmi belső információ nem kell ahhoz, hogy miről tárgyalunk, hiszen magunk kitettük az „EFO plusz” programnál a főbb prioritásokat. Ezt az interneten bárki hónapok óta elolvashatja, ott vannak a főbb célkitűzések, hogy mire fordítanánk ezeket a forrásokat. Tehát mindenki nyugodtan üsse be a keresőbe, nézze meg, kitettük, nyilvános.

Ami azt illeti, hogy hol és hogyan lehet emelni: valóban, mi is azt látjuk, hogy nyilván itt a költségvetésnek kell egy jelentős részt vállalni. Szintén továbbítom a brüsszeli, ottani tárgyalóknak, tehát a brüsszelitáknak az ön felvetését. Ön azt mondta, hogy nem csak azokon a területeken kell, ahol hátrányos helyzetűek magasabb arányban vannak a diákok között, ugyanis, ahogy mondtam, ezt a tárgyalást folytatjuk, ha szépen akarok fogalmazni, ezt a játékot játsszák velünk, hogyha kicsit kevésbé kedvesen akarok fogalmazni, hogy néha vannak újabb és újabb ötletek, hogy akkor az Unió csak ott fizetné a pedagógusok béremelésének egy részét, mondjuk, Budapesten nem, de hátrányosabb helyzetű régióban igen. De mivel nekünk az a lényeg, hogy a pedagógusok bére emelkedjen, és akkor a vidéki részét jobban EU-s forrásból, a budapesti részét meg akár teljes mértékben magyar forrásból fizetjük, akkor mi ebben is benne vagyunk. Mi bármiben benne vagyunk.

Örülök, hogy földobta a labdát, mert el tudtam önnek mondani, hogy kismillió és egy eshetőségre mi azt mondtuk, hogy bármiben benne vagyunk, bármilyen konstrukció, bármilyen mixtúra, csak végre a saját forrásainkat pedagógusbér-emelésre tudjuk fordítani, és ne tartsák ezeket vissza Brüsszelben. Köszönöm elnök úr türelmét. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage