ÁGH PÉTER (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Ahogy arról már bizonyára mindenki értesült, a baloldal, élén a bukott miniszterelnök-jelölttel, Márki-Zay Péterrel, több milliárd forintnyi támogatást kapott a választási kampányban Amerikából. Ez is azt jelzi, hogy a dollárbaloldal továbbra is teljes függőségi viszonyban van a Soros-hálózattal, onnan várják a nem kevés pénzt és iránymutatást is. A titokzatos amerikai pénzek és kapcsolatok intenzitására utal az is, hogy Márki-Zay emberei rendre oda-vissza utaztak az Egyesült Államokba; a főpolgármester tanácsadója, Korányi Dávid pedig onnan dirigálta a pénzek útját.

Mióta Márki-Zay lebuktatta magát, hogy júdáspénzeket kap Amerikából, azóta a baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje igyekszik tagadni, hogy mozgalma kampányt folytatott volna az érkező milliárdokból. Csakhogy arról is éppen ő beszélt, hogy még júniusban is ebből a pénzből fizették a kampányszámlákat. Ezen a ponton felmerül a kérdés: ha Márki-Zay szerint nem kampányra költötték a külföldi pénzeket, akkor mégis miért szerepelt a Mindenki Magyarországa Mozgalom logója a dollárbaloldal minden egyes jelöltjének óriásplakátján és szóróanyagain? Mi ez, ha nem kampányfinanszírozás?

Erős a gyanú, hogy a baloldal kijátszotta a pártfinanszírozási szabályokat. Ebben az ügyben a titkosszolgálatoknak és a rendőrségnek kell feltárni a történteket. Közben napvilágot látott az is, hogy nemcsak Márki-Zay mozgalmához, hanem a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdathoz is jutott az amerikai pénzekből, amiből aztán az emlékezetes magyartalan sms-ekkel, Facebook-hirdetésekkel és óriásplakátokkal árasztották el a hazai közéletet.

Tisztelt Államtitkár Úr! Abban biztosak lehetünk, hogy ezek a dollárok nem a Magyarország sorsáért aggódó kedves amerikaiak önzetlen mikroadományai. Naivitás lenne azt gondolni, hogy valaki minden hátsó szándék nélkül dollármilliókkal támogatja a magyar baloldalt, és ezért az égvilágon (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) semmit sem kér cserébe. A kérdés már csak az: mit ígérhetett a baloldal cserébe? (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage