SEBŐK ÉVA (Momentum): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! Két héttel ezelőtt, 2022. október 10-én már találkoztunk hasonló körülmények között, akkor felhívtam a figyelmét a tűzifahiányra, valamint a tűzifa szállításával és darabolásával kapcsolatos problémákra. Szeptember 24-én még a gyulai és a szegedi értékesítési ponton is adtunk le igényt tűzifára, hogy folyamatosan ellenőrizni, monitorozni tudjuk, hogy áll az értékesítés  mármint nem a propaganda szerint, hanem a valóságban. Október vége felé járunk, és még nem érkezett jelzés az erdészettől sem arról, hogy lehet menni a fáért, sem arról, hogy egyáltalán mi várható.

Ön az október 10-ei válaszában arról tájékoztatott, hogy éppen úton van a tűzifa a Dél-Alföldre, mindjárt megoldódik a probléma. Ez nem történt meg. Sőt, pontosan úgy, ahogy jósoltam, a csalók is megjelentek, már a Nébihnek és a rendőrségnek is kellett figyelmeztetést kiadnia. Arra sincs továbbra sem megoldás, hogy a többméteres rönkök hogyan fognak eljutni a több mint 50 kilométerre lévő településekre, mint Nagyszénás vagy Gádoros; ahogyan arra sincs megoldás, hogy hogyan fogják az idősek, sérültek és egyedülálló szülők megoldani a többméteres rönkök feldolgozását.

A múlt hét végén már nulla fok körüli hőmérsékletet is mértek éjszaka, de november elejére is jelentős lehűlést jósolnak. Ennek ellenére nincs elérhető tűzifa, a szállítási és feldolgozási problémák továbbra sincsenek megoldva. Továbbra is tömegkatasztrófának nézünk elébe, melyre nem kínálnak megoldást.

Kérdéseim a következők: mikor lesz végre elérhető tűzifa Békésben? Mikor terveznek végre valamiféle megoldást nyújtani a szállítási és feldolgozási gondokra? És mikor veszik észre, hogy sikerpropagandával nem lehet fűteni? Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage