NOVÁK ELŐD (Mi Hazánk): Államtitkár Úr! Maga azért ne kérjen szót, hogy itt patetikus preambulumokat olvasgasson fel, ahelyett, hogy a kérdésre válaszolna!

Az Alaptörvényt, a rákosista alkotmány helyére kerülő, hasonlóan egypárti Alaptörvényt természetes, hogy nem szavaztam meg, annak számtalan oka van.

De most nem ez a kérdés van itt napirenden, itt az a kérdés, hogy miért nem hajtják végre például a Wittner Máriával közösen benyújtott nyugdíjtörvény-módosító javaslatunkat. Most már nemcsak hogy szabotálják, de titkosítják is, hogy hány kommunista kitüntetés után jár még a mai napig is nyugdíjpótlék, hányan kapnak alanyi vagy özvegyi jogon ezért nyugdíjpótlékokat.

Tehát elképesztő az a mellébeszélés, az a pótcselekvés, amit folytatnak. Vagy az, hogy az ön mellett ülő államtitkár Mansfeld Péter-pólójában…  rendkívül farizeus módon emlékeznek meg, miközben a Mansfeld Péterre halálos ítéletet kérő vérügyész néhány évvel ezelőtti haláláig is kapta az önök rendszerében a több százezer forintos kommunista luxusnyugdíjat, ahogy több más, ma is élő vérbírónak, ÁVH-s vallatótisztnek továbbra is folyósítják, és erről önök még csak beszélni sem hajlandók. Ez elfogadhatatlan. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Miként az is, hogy az állambiztonsági múltat és az ügynöklistákat továbbra is titkosítják. (Az elnök ismét csenget.) Ezt minden ’56-os pesti srác nevében is kikérem magamnak! (Taps a Mi Hazánk és a Jobbik soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage