DR. APÁTI ISTVÁN (Mi Hazánk): Tisztelt Miniszterhelyettes Asszony! A válaszát nem tudom elfogadni, szerintem itt valami nagyon bűzlik, felettébb gyanús ez az egész mutatvány. Úgy tűnik, mintha az épülő akkumulátorgyáraknak szeretnének egy újabb bizniszt előkészíteni azáltal, hogy az embereket ebbe az irányba terelik.

Csak szeretném felhívni a figyelmet, még mielőtt itt hüledeznek, hogy egy fázisra kivetítve 1,5 millió forintba kerül az akkumulátoros rendszer kialakítása. Egy háromfázisú rendszernél ez 4,5 millió forintba kerül, 4,5 millió forintból egy átlagos, háromszor 16 amperes rendszerhez maximálisan hozzárendelhető 11 kilowattos napelemrendszert simán ki lehetne fizetni.

Ugyanakkor még néhány kérdésre válaszoljon az emberek megnyugtatása végett! Akik a rendeletben foglalt határidőig beadják az igényüket, még visszatáplálási lehetőség megtartása mellett telepíthetneke, vagy szükségese az igény befogadása, vagy a már engedéllyel rendelkező rendszereknek fogják csak lehetővé tenni ezt? Hajlandóke még a véghajrában, a sorompó záródása előtt minél több embert átengedni, vagy valamilyen furfangos megfogalmazással a Gulyás Gergely botrányos kijelentései óta beérkezett kérvények nagy részét is megpróbálják kilőni? Kérem, erre adjon egyértelmű és tűpontos válaszokat! Köszönöm szépen. (Taps a Mi Hazánk képviselői részéről.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage