DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT (LMP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! A legnagyobb tisztelettel, államtitkár asszony, ha a kormány ennyit tud mondani konkrétan, akkor kijelenthetjük, hogy óriási baj van, ugyanis a kormánynak még csak elképzelése sincs, hogy hogyan tudja biztosítani Magyarországon az ivóvízellátást. Azt, amit ön elmondott, ezt elmondta az elődje, Schanda Tamás két évvel ezelőtt is, elmondták korábban is, három-négy évvel ezelőtt is, hogy készül valami stratégia, de itt stratégia, nem elköteleződés kellene, hanem, mondjuk, több száz milliárd forint azonnal, már az idei évi költségvetésben. (Dr. Fónagy János: Amit az önkormányzatok nem tettek bele.)

És azt, hogy ezek az általános szlogenek igazából semmilyen megoldást nem jelentenek, elmondták már a fideszes polgármesterek. Éppen most idéztem Debrecen, Magyarország második legnagyobb városának a fideszes testületét, hogy mit mondtak el, miért nem adják át a közművagyont. Ők sem látják, hogy a kormány alkalmas lenne, hogy az ivóvízellátást Magyarországon biztosítsa, hogy alkalmas legyen, hogy egy ilyen válságos állapotú rendszerben a mostani energiaárak mellett ne dőljenek be a szolgáltató cégek.

Államtitkár Asszony! Lesze az idén  konkrétumokat mondjon, lesze az idén  plusz több száz milliárd forint, és lesze a jövő évi költségvetésben plusz 200-300 milliárd forint, hogy ne omoljon össze Magyarországon az ivóvízellátás? Nagyon remélem, hogy nem miattam, hanem a magyar emberek miatt, az önkormányzati vezetők miatt, az ágazat miatt végre a kormány valamiféle konkrét választ is el tud mondani az ivóvízellátás fenntartásával kapcsolatban. Köszönöm, elnök úr.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage