DR. FÜRJES BALÁZS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Először is, a történelem igazolja: idegen zsoldból nem lehet szeretni a hazát, és nem lehet küzdeni érte. Idegen zsoldból csak idegen érdekeket lehet képviselni. A baloldal ezt teszi, amikor szankciópárti, amikor háborúpárti, és amikor Brüsszelben fúrják a Magyarországnak járó uniós forrásokat.

De nézzük a tényállást, aztán kapcsoljuk össze a tényeket! Először is, a baloldal miniszterelnök-jelöltje azt mondja, hogy kétmilliárd forintot kaptak Amerikából a baloldali kampányra. Azt is mondja, hogy ő nem foglalkozott a kampány tartalmi részével, Karácsony Gergelytől kapott amerikai kampánytanácsadók intézték az ügyeket, akikről Kunhalmi Ágnes is beszél. Aztán itt van még egy nagyon érdekes Kunhalmi-idézet. Kunhalmi Ágnes, a szocialisták társelnöke azt mondta: félreértésben van az egész ellenzék, sajnos sok tekintetben el van zárva saját szavazóbázisának döntő többségétől, egy nagyon szűk elvárásrendszernek próbál megfelelni nagyon régóta. És itt jön a legérdekesebb rész, mondja Kunhalmi Ágnes: „…amely elvárásrendszerből, ha valaki megpróbál kilépni, vagy mást beszél, vagy más hangon próbál beszélni, akkor legyilkolják”  gondolom, azok, akik adták a pénzt.

A harmadik tényállási elem, hogy a baloldal háború- és szankciópárti, miközben ez szembemegy a magyar érdekekkel, és egyébként a magyarok véleményével is, és így a baloldal önsorsrontó is, hiszen népszerűtlen álláspontot képvisel. De miért teszi ezt? Nyilvánvalóan azért, mert megfizetik. Áruba bocsátották függetlenségüket, dollármilliókért eladták magukat. Ezt úgy hívják: politikai prostitúció, azt mondják, és teszik, amit a megrendelő diktál, mert aki fizeti a zenekart, az húzatja a muzsikát. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

(19.10)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage