DR. KONCZ ZSÓFIA technológiai és ipari minisztériumi államtitkár: Teljesen nyilvánvaló, hogy a szankciós politika rendkívül negatívan érinti az európai embereket, és igazából nem erről volt szó az elején, hiszen Versailles-ban még márciusban úgy döntöttek, hogy az energia területére nem fogják kiterjeszteni a szankciókat.

És mégis, amikor május végén az olajembargó kérdése megszületett, és ott is egy nagy harc árán sikerült elérni, hogy Magyarország számára kedvező döntés szülessen, akkor egyszerűen teljesen elszabadultak az energiaárak, és most járunk ott, hogy most már a gázársapkáról is beszélünk, és lehet látni, hogy hogyan változik ezzel kapcsolatban a piac, úgyhogy én azt gondolom, hogy ez a szankciós politika rendkívül kedvezőtlen.

Gyakorlatilag minden európai ember ugyanúgy megszenvedi ezt, hiszen ez beépül az élelmiszerárakba, inflációt okoz, és azt gondolom, hogy a magyar embereknek és az európai embereknek is az lenne az érdekük, hogy béke legyen, és ne hozzon az európai döntéshozatal ilyen nagyon kedvezőtlen szankciós döntéseket. Köszönöm szépen a képviselő úrnak. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage