DR. FÓNAGY JÁNOS, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Az önök előtt fekvő törvényjavaslat célja, hogy a nemzetközi és magyar jog összhangját biztosítva lehetővé tegye a nemzetközi postai szolgáltatások harmonizált ellátását a tárgybéli nemzetközi szerződések kihirdetése és a magyar jogrendbe történő beillesztése által. Mint ahogy a bizottsági előadó képviselőtársam ismertette, a törvényjavaslat parlamenti tárgyalása során módosító javaslat nem érkezett.

A bizottsági módosító javaslatok a törvényjavaslat címével, egyes rendelkezéseivel kapcsolatban kizárólag jogtechnikai jellegű, valamint nyelvhelyességi és kodifikációs pontosításokat tettek. Mint említettem, a parlamenti döntéshozatal során bizottsági érdemi módosító indítvány nem érkezett.

Köszönöm a bizottságok támogató szakmai munkáját, mellyel hozzájárultak a törvényjavaslat szövegének végső kialakításához. Mindezek alapján kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy a beterjesztett törvényjavaslatot a szavazás során támogatni szíveskedjenek. Köszönöm, elnök úr, a lehetőséget. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage