DR. VEJKEY IMRE, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A magyar emberek és a magyar családok érdekeinek képviselete kiemelt feladata a fogyasztóvédelemnek; az Igazságügyi Minisztérium pedig a 2022. évben felállított új statútuma alapján szakmai irányító szerepet kapott a fogyasztóvédelem területén.

A magyar kormány a magyar fogyasztói jogok sérthetetlenségének garantálása érdekében négy saroktételben fogalmazta meg a fogyasztóvédelem céljait, az 1353/2022. (VII. 21.) kormányhatározatában rögzítetten. Az első saroktétel a gyermekvédelem, azaz biztosítani kell a gyermekek zavartalan fejlődését; nem hagyhatjuk, hogy gyermekeink bújtatott ideológiai, szexuális propaganda áldozataivá váljanak.

A második saroktétel a digitális fogyasztóvédelem, azaz választ kell adni a digitális világ kérdéseire, és megfelelő jogi megoldásokat kell találni a technológiafejlődés árnyoldalaira, mindezzel megvédve az online térben is a magyarokat.

A harmadik saroktétel a fogyasztóvédelem elérhetővé tétele, azaz felhasználóbaráttá és minden ember számára könnyen elérhetővé, közelivé kell válnia magának a fogyasztóvédelemnek, s végül a negyedik saroktétel az egységes joggyakorlat kialakítása.

(12.20)

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A magyar kormány a cselekvő fogyasztóvédelmet preferálja. A jelen törvényjavaslat is ezt a célt szolgálja. A kormány részéről expozéban Répássy Róbert államtitkár úr már részletesen kifejtette a törvénymódosítás tartalmát. Az általa elmondottakkal teljes mértékben egyetértek, azt megismételni nem kívánom.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A KDNP parlamenti frakciója támogatja a T/1618. számú törvényjavaslatot. Kérem, támogassák önök is! Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage