DR. FAZEKAS SÁNDOR, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Jelenlévők! A mai napirend keretében egy több területet érintő, összevont törvényről tárgyalunk. Ilyen jellegű javaslatok általában az ülésszak vége felé szoktak elénk kerülni, de ez a csomag olyan rendelkezéseket is tartalmaz, amelyeket jó, ha minél hamarabb elfogadunk.

A javaslatok többsége a rendészet tárgykörébe tartozik, viszont találunk benne a szociális ágazathoz tartozó elemeket is. Én most főleg a rendészeti tárgyú módosításokról fogok szót ejteni.

A javaslat címe is arra utal, hogy hazánk biztonságát növelik ezek a módosítások, és valóban, talán a legfontosabb része ennek a törvénynek a határvadászok jogviszonyának rendezése. A héten egy interpellációban is szót ejtettem már arról, hogy mennyire fontos és helyes lépés volt a kormány részéről a határvadászegységek felállítása. A Belügyminisztérium interpellációra adott válaszából meg is tudhattuk, hogy jól áll a rendőrség ezen új egységeinek szervezése, már közel kilencszáz fővel kötöttek munkaszerződést, van elég alkalmas jelentkező, a rendészeti, jogi, határőrizeti, fegyverhasználati és más szükséges képzések pedig folyamatosan zajlanak. Jelenleg a határvadászokra vonatkozó szabályok a különleges jogrendi helyzethez kötötten vannak meghatározva, szükség van ugyanakkor arra, hogy ezek a szabályok minél előbb bekerüljenek a rendőrségről szóló törvénybe, a hivatásos szolgálati jogviszonyról szóló törvénybe és a többi érintett ágazati törvénybe. Ezt a feladatot az előttünk fekvő javaslat teljesíti. A jelenleg alkalmazott szabályok gyakorlatilag változatlanul kerülnek be a már említett törvényekbe.

Azt hiszem, ebből a kiragadott példából is érzékelhetővé vált, hogy az előttünk fekvő javaslat lényege az, hogy elsősorban a közbiztonság és rendvédelem témakörébe tartozó törvényekkel kapcsolatos technikai vagy a gyakorlati alkalmazás során felmerült módosítási igényeket kezelje. Így szerepel például a javaslatban több adatkezelésre vagy adatszolgáltatásra vonatkozó rendelkezés, amelyek célja az érintett eljárások gyorsítása, párhuzamosan az adatbiztonság szintjének megtartásával vagy erősítésével. Miniszteri hatáskörök pontosításával is többször találkozunk a javaslatban, például az új minisztériumi struktúrából eredő változásokhoz igazodva, továbbá több esetben alapozza a módosításokat uniós jogharmonizáció szükségessége, mint például a vízgazdálkodási törvény esetén, ahol az ivóvízhez való hozzáférés biztosításának állami feladatát kell felvenni a törvény által tárgyalt központi feladatok körébe.

Egy másik jogharmonizációs alapú módosítást is említhetek, amely a gyermekvédelem területén hoz fontos újítást. A schengeni információs rendszerben meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy az uniós határokon át történő utazás megakadályozására vonatkozó jelzéseket lehessen elhelyezni egyes veszélyeztetett gyermekek vagy különleges bánásmódot igénylő nagykorú személyek esetében.

(9.30)

Bizonyos kiskorúak vagy felnőtt személyek különösen ki vannak téve az emberkereskedelem, a szervkereskedelem, esetleg a rituális csonkítás veszélyének vagy más veszélyeknek. Amikor a rendőrség a jövőben egy ellenőrzés során utazási tilalommal kapcsolatos jelzést észlel a schengeni információs rendszerben, megakadályozhatja, hogy az érintett elhagyja az országot, hiszen az vélhetően veszélyt jelentene a számára. Ezt a fontos új szabályt is az előttünk fekvő törvényjavaslat vezeti be. Mindezekből látszik, hogy sokrétű, de biztonsági szempontból egyaránt fontos javaslatokat foglal össze ez a nagy terjedelmű tervezet.

Számos olyan kisebb szabályozási elem van még itt előttünk, amiket nem volna indokolt önálló törvényjavaslatként tárgyalni. Csak néhány példát említek: a repülőtéri tűzoltóságok létesítmény-tűzoltóságként történő működtetési lehetőségének megteremtése; néhány, úti okmányokra, igazolványokra, illetve közokiratokra vonatkozó szabály módosítása; a menekültügyi eljárás egyes szabályainak pontosítása; a katasztrófavédelmi törvény és a védelmi és biztonsági tevékenységek összehangolásáról szóló törvény közötti összhang megteremtése a katasztrófavédelmi koordinációs bizottság felállításával; a háziorvosi ügyelet ellátásához kapcsolódó módosítások, melyek egészségügyi válsághelyzet esetén zökkenőmentesen biztosítják az Országos Mentőszolgálat bevonását az ügyeleti feladatokba. Ez a koronavírus-járvány alatt szerzett tapasztalatok alapján indokolt lépés. További hasonló kisebb módosítás: a fel nem használt, egészségügyi célú, állami tulajdonban lévő eszközök gyorsabb és hatékonyabb értékesítését vagy átadását lehetővé tévő szabályok bevezetése vagy a Honvédkórház tervezett átszervezéséhez szükséges néhány rendelkezés. És még sorolhatnám, de inkább rátérek azokra az összetettebb módosításokra, amelyek szintén részei a tárgyalt javaslatnak.

Egy ilyen, nagyobb egységet képvisel a hivatásos szolgálati jogviszonyról szóló törvény módosítása. Korábban említettem, hogy a határvadászokra vonatkozó szabályok ebbe a törvénybe is bekerülnek, ám ezen túl a tárgyalt javaslatunk több kisebb módosítást is át kíván vezetni a Hszt.-n. Ilyenek, hogy csak néhányat említsek: a tömbösített szolgálatszervezés lehetőségének megteremtése a hivatásos állomány egyes ágazataiban, a hivatásos pótlék kötelező emelésének előkészítése, továbbá a hivatásosok gyermekápolási táppénzének összehangolása a társadalombiztosítási szabályok szerint járó táppénzzel, vagy az unoka születése esetén járó pótszabadságra vonatkozó szabályok kiterjesztése.

Hasonló, jelentősebb elem a javaslatban a büntetés-végrehajtás új struktúrájának megteremtését célzó módosítás. 2023-tól a büntetés-végrehajtás új egységeken alapuló, úgynevezett agglomerációs rendszerben fog működni. A tervek szerint az országos parancsnokság irányítása alatt összesen öt agglomerációs egység jön majd létre, külön-külön központokkal. A kisebb büntetés-végrehajtási intézetek az agglomerációs központok telephelyeiként integrálódnak a rendszerbe. Az így felépülő új struktúra hatékonyabb működést és szervezetirányítást tesz majd lehetővé.

A törvényjavaslat további fontos témaköre a Nemzeti Védelmi Szolgálat nyomozati tevékenységét segítő módosítások, amelyek a célszerűség és az arányosság alapelvei mentén új nyomozati lehetőségeket nyitnak a vizsgálatokat végzők számára.

Tisztelt Országgyűlés! Nem beszéltem még a szociális és gyermekvédelmi területet érintő módosításokról, ezek is egy jelentős részt képeznek a tervezetben. A gyermekvédelmi szabályokat már érintettem a schengeni információs rendszer kapcsán, de más javaslatok is vannak előttünk. A szociális terület tekintetében említést érdemel a szociális ellátásról szóló törvény alapelveinek reformja, amely egy alulról építkező struktúrába rendezi a szociális gondoskodás felelősségi szintjeit. Megítélésem szerint ez egy jó javaslat, hiszen a törvényi szinten megfogalmazott alapelveket hozzáigazítja a szociális ágazatban eddig is követett logikához, amely a személy méltóságának részeként tekint az önellátás képességére.

Olvastam a javaslat kapcsán megjelent álcivil, álfüggetlen véleményeket. Itt is vannak nálam. Látszik, hogy bizonyos körök még mindig a minél szélesebb körű segélyezést tekintik céljuknak az emberek önállóságra törekvésének támogatása helyett. Jól tudjuk, hogy ez az út járhatatlannak bizonyult.

Fontos elem még a szociális vetítési alap bevezetése, amely egyes ellátások és támogatások esetén képez elszámolási alapot, kiváltva a jelenlegi nyugdíjminimumhoz kötöttséget. Ezzel az új viszonyítási alappal az érintett szociális kifizetések meghatározása jobban tud majd alkalmazkodni az egyes szakterületek sajátosságaihoz, célzottabb lehet a támogatások és a juttatások megállapítása. Ezek a szociális területen megvalósítandó módosítások, ha nem is a klasszikus rendvédelmi értelemben, de szintén hozzá tudnak járulni a magyar emberek biztonságának növeléséhez.

Tisztelt Országgyűlés! Nem beszéltem minden témáról és részletről, de összefoglalásképpen megállapítható, hogy ez a terjedelmes törvényjavaslat sok szerteágazó területen igyekszik kisebb technikai, a gyakorlati élet számára fontos vagy bizonyos rendszer-átalakítási folyamatok részét képező módosításokat tenni. Ezeket a kisebb-nagyobb javításokat minden tárca igyekszik rendszeresen megtenni a jogrendszer állapotának fenntartása, javítása érdekében.

A Fidesz-frakció a javaslatot támogatja. Kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy önök is támogassák a törvény elfogadását. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage