NAGY CSABA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Itt szedett-vedett, demagóg érvelések sorozatát halljuk, és ha megengedik, egy-egy szelettel foglalkoznék. Nem tudom, mi fog ebből beférni két percbe.

Mégis, ha megnézzük a számokat, amelyeket a költségvetési törvényekből ki lehet olvasni, azt látom, hogy amiket önök mondanak, egyszerűen nem igazak. A számok azt mutatják, hogy 2010-ben 325 milliárd forintot költöttünk a szociális területre, az elmúlt időszakban pedig 1140 milliárd forintot. Ez a két szám azt bizonyítja, hogy amiről önök beszélnek, nincs úgy. Erről nem is szólnék többet, mert azt gondolom, hogy ezek a számok önmagukért beszélnek.

Többen mondták, hogy nem foglalkozunk a kiszolgáltatott és szegény emberekkel, főleg a rezsitámogatás kapcsán mondták ezt. Mindig el szoktam mondani, mert úgy látszik, nem lehet elégszer, hogy a havi átlagrezsi vonatkozásában 181 ezer forintot kap minden egyes hónapban a magyar háztartások döntő többsége. Ha pedig a szociális kérdéseket nézzük  és én vidéki képviselő vagyok, nekem ez nagyon fontos , azt látom, hogy Magyarországon a szociális tűzifaprogramban több mint 2351 település kapott támogatást.

Ha megnézzük a saját megyénket, azt látom a hatósági áras tűzifa vonatkozásában, ami 30 ezer forintos erdei köbméterről indul, hogy hétfőn már 6807 köbmétert osztottak ki az erdőségnél, a Mecsekerdőnél, Baranyában. Tehát azt gondolom, hogy itt is a 30 ezer forintos erdeiköbméter-árral tudjuk támogatni azokat, akik szükségét érzik annak, hogy ezt a szociális tűzifaprogramot használják. Két percbe ennyi fért be. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage