ANDER BALÁZS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Nos, nemcsak Voltaire Candide-jában találkozhatunk azzal, hogy Pangloss mester Leibniz filozófus nagy követője, hanem itt a parlamentben is államtitkár úr részéről vagy éppen kormánypárti képviselőtársaim részéről. Tehát azt vallják, hogy ez a világ, illetve ez a kormány a lehetséges világok, illetve kormányzatok legjobbika. Hát, ez közel sincs így!

Államtitkár Úr! Ha minden jól működne a szociális gondoskodás és a szociális ellátás terén (Nacsa Lőrinc: Márki-Zay Péter!)  felteszem újra a kérdést, és legyen szíves válaszoljon rá , akkor hogy a fenébe fordulhat elő a XXI. század elején, államtitkár úr, hogy óvatos becslések szerint is mintegy 36 ezer honfitársunkat tartják rabszolgaságban főként az Alföld délkeleti részein? Őket hívják, ugye, csicskának, ők azok, akik kikerültek az állami ellátórendszerből. Könnyű őket hibáztatni, könnyű őket elítélni egyébként a védett lakóparkok luxus-úszómedencéinek partjáról, mondjuk, egy finom koktélt szürcsölgetve, és egyfajta áldozathibáztatással lerázni ezt a gondot saját magukról, de az a helyzet, hogy ott vannak, szenvednek, nap mint nap erőszaknak kitéve, bűnöző klánok által fogva tartva.

Államtitkár Úr! Még egyszer: ha minden nagyon jól működik, akkor ez hogyan fordulhat elő a XXI. század Magyarországán? Márpedig előfordul, a 15 ezres Szarvas városában olyan 150 főre saccolják, tehát az ottani lakosság 1 százalékára az így fogva tartott embereknek, honfitársainak a számát. Az ön főnöke, a belügyminiszter úr mit tesz annak érdekében, hogy ezeket az áldatlan állapotokat felszámolják, és nemcsak rendészeti eszközökkel, nemcsak rendőrségi eszközökkel, hanem mondjuk, akkor a már itt oly sokszor hivatkozott szociális ellátórendszer megerősítésével? Államtitkár úr, várom a válaszát. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage