RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Elnézést, hogy csak egy mondatára fogok reagálni. Ezek szerint 2006 őszén ugyanott voltunk, ön, én, Jakab Péter, ő is elmondta, és aztán eléggé szétváltak az útjaink. Nyilván, a világnézetünk akkor is különböző volt, nem hiszem, hogy ugyanazt gondolnánk  ez csak egy költői kérdés, nem kell rá válaszolnia , de mégis ott voltunk közösen, és láttuk, hogy Gyurcsány Ferenc ebben az országban mit művelt, és az őszödi beszédben mit ismert be. Persze, önöknek biztos mi vagyunk a demokrácia mélypontja meg a diktatúra, de ha őszintén belegondolnak, mégiscsak az volt az, amikor a mélyponton koppant Magyarország nemcsak gazdaságilag, és az ország vezetői beismerték, hogy mindenkinek hazudtak, mindent meghamisítottak, és egyébként nem csináltak semmit négy évig, hagyták, hogy a válság az embereket kiszolgáltatottá tegye, főleg a szegényeket leginkább.

Most ezt nem akarom hosszan nyújtani, de tényleg nekem nehezen felfogható, hogy nem kötelezte önt senki arra, hogy Gyurcsány Ferenccel együttműködjön, önmaga választotta, még akkor is, ha tudja, hogy rossz, mert minket nem kedvel, és minket le akar váltani. Ez szíve joga, teljesen természetes még akkor is, ha elismeri, hogy bizonyos területeken értünk el eredményt, mondjuk, a társadalomnak mind a tíz tizede feljebb tudott jutni az elmúlt tíz évben. Ezt mi is így gondoljuk, és hál’ istennek, nem is csak mi gondoljuk így, az Eurostat is ezt igazolja vissza.

Tényleg, ez egy költői kérdés bennem, de ha ez már ennyire itt az asztalon van, én nem értem, hogy akkor akár ön, Jámbor képviselő úr, akár Jakab Péter hogyan tudtak mégis Gyurcsány Ferenccel összefogni, egy listán indulni, mert neki is megvan a maga tábora, aki nyilván őt követni fogja meggyőződéssel, vakon, vallásos hevülettel, sok mindent lehet mondani. De nekem nagyon fura, hogy aki ott volt 2006-ban, az utána mégis megpróbálja a hatalomba visszasegíteni, és ott tapsol neki meg Dobrev Klárának. Elnézést kérek, hogy ezzel feltartottam az Országgyűlést, de azért mégiscsak politikailag ez nagyon nehezen értelmezhető számomra. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage