RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Nagyon rövid leszek. Ismételten Ander Balázsra hivatkozom vissza, 1984, négy láb jó, két láb rossz…  bocsánat, az Állatfarmban van! Elnézést kérek, Orwell ugyanúgy. Tehát megtudtuk Jámbor Andrástól, hogy Pikó András és a baloldali kilakoltatás jó, a jobboldali kilakoltatás rossz. Ez volt a konklúziója annak, amit ön elmondott, mert a baloldali kilakoltatás emberarcú, segítőkész, humánus, ezzel szemben a jobboldali kilakoltatás embertelen, felgyorsított, és a többi.

Képviselő úr, azért ennyire kilógó lólábbal politikai  hogy mondjam?  szemellenzős felszólalás azért ritkán van. Miért védi Pikó Andrást? És ez a nevetséges dolog, hogy ami elindított kilakoltatás, az nem is igazából kilakoltatás, az csak egy szociális kézkinyújtás, a kilakoltatási eljárás elindítása, ezért azt szerintem nemcsak mi nem fogjuk elhinni, hanem egy józan gondolkodású ember sem fogja elhinni önnek. Sajnos ön megláthatta, a kilakoltatásban  de ön hívhatja kilakoltatáselindításnak is  bizony a baloldali kerületek a bajnokok Budapesten. Úgyhogy ismét arról van szó, hogy szép szavak, de most akkor nem megyünk vissza az időben, akkor, amikor önök kormányon voltak, és akkor voltak a kormányzásnak következményei, hanem itt az önkormányzatokban jelenleg, ahol vannak, az látjuk, hogy itt a parlamentben arról beszélnek, hogy ne legyenek kilakoltatások, de ha a valóságot nézzük, a gyakorlatot, a mindennapi praxist, akkor ahol baloldali önkormányzat van, baloldali polgármester van Budapesten, ott több kilakoltatás van, mint a jobboldali, és messze a baloldali önkormányzatok a dobogósok.

Ön arra büszke, hogy az ön körzetében, nem tudom, egy egész hány tized százalékban indítanak kilakoltatási eljárást az önkormányzati lakásoknak. Ha önnek ez a büszkesége, hogy csak a dobogó harmadik helyére került az ön körzete a baloldali képviselők közül, kétes büszkeség, csak utána ne álljon fel itt a parlamentben arról beszélve, hogy a kilakoltatásokat el kell kerülni, ha mellette meg önök kilakoltatásieljárás-indítási bajnokok. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage