KANÁSZ-NAGY MÁTÉ (LMP): Igen, azért jelentkeztem kétperces hozzászólásra, hogy Hollik Istvánnak tudjak reagálni, hiszen személyesen megszólított.

Picit csodálkoztam, hogy az éjjeli órákban is ébren van még Wintermantel Zsolt párttársa, illetve fővárosi képviselőtársa, gondolom, és fel tudta hívni a K25-projekt kapcsán őt vagy az újpesti fideszeseket. A „Károlyi 25.” projektnek az a lényege, valóban itt arról van szó, hogy az újpesti önkormányzat több mint 40 családnak segít, több mint 40 család lakhatási körülményei javulnak a projekt keretében  ez egy tényszerű állítás, amit tettem , annak ellenére is, hogy nagyon sok támogatást elvettek az önkormányzatoktól az Covid-időszakban, nem adják vissza nekik az iparűzési adót, a gépjárműadót, a különböző bevételeket. Annak ellenére is tartja az újpesti önkormányzat a vállalásait és több mint 40 családnak segít a projekt keretében, hogy egyébként az építőipari árak felrobbantak és az elmúlt időszakban szintén elszabadultak, ott is óriási infláció érvényesül. Mindezen pénzügyi, költségvetési megszorítások ellenére több mint 40 családon segít az újpesti önkormányzat, ahogy ez a projekt kezdetekor is le volt írva, illetve megtett vállalás volt.

Az pedig egy külön érdekesség, hogy Hollik István képviselő úr úgy fogalmazott, hogy ne zsonglőrködjünk a szavakkal. Nem, hanem a politika gyakorlatok művészete. (Hollik István: Te mondtad, hogy szómágia!) Szómágia. Akkor Hollik István nem ért egyet azzal, hogy a politika szómágia is lenne. (Hollik István: Téged idéztelek!  Dr. Pósán László: Hadd fejezze be előbb!) Én nem fogalmaztam úgy, hogy szómágia, azt hiszem, de akkor lehet, hogy ezt a vitát folytatjuk. Újpest kapcsán, azt gondolom, válaszoltam. (Hollik István: Nem.) Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage