KANÁSZ-NAGY MÁTÉ (LMP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Úr! A helyzet az, hogy én megszüntettem az összeférhetetlenségemet, és országgyűlési képviselővé váltam április vagy május, nem is tudom, hanyadikán pontosan. Azóta nem vagyok az újpesti önkormányzat képviselő-testületének, illetve városvezetésének tagja. Tehát azzal kapcsolatban, hogy egy bizottsági ülésen Újpesten mi történt októberben, sajnos nem én fogok tudni részletes tájékoztatást adni.

Azzal kapcsolatban viszont nagyon szívesen adok tájékoztatást, hogy amíg ott voltam Újpesten, milyen lépéseket tettünk a szociális vagy éppen a lakhatási biztonság fejlesztése érdekében. Erre szolgáltak a bérlakás-felújítások; erre szolgáltak az idősellátás bentlakásos intézményei tekintetében a különböző fejlesztések; erre szolgált a házi segítségnyújtásban lévő készülékek számának fejlesztése plusz 20-25 százalékkal. Erre szolgált a Covid-időszak alatt bevezetendő olyan, rászorultságtól függő támogatási forma, ami a családok számára adott pluszsegítséget. Erre szolgált az oltástámogatási rendszer bevezetése. Erre szolgált, egészségügyi területről beszélünk, Tordai Bence előadásából tudjuk, hogy szorosan kapcsolódik a szociális jogokhoz az egészségügyi jog, erre szolgált tehát az újpesti szakrendelőben az előjegyzési listák jelentős csökkentése számos szakrendelés esetében.

(2.50)

Erre szolgált a szociális dolgozók megbecsülése egy „Nyárváró plusz” támogatás bevezetésével, illetve az év végi jutalom fejlesztésével, és számos más intézkedést is lehet mondani, amivel az újpesti szociális biztonságot próbáltuk segíteni, fejleszteni, amivel való igaz, hogy mondjuk, a 2010-2009 (sic!) közötti időszak fapados szociális rendszerét valamennyivel meg tudtuk haladni, és érdemi segítséget tudtunk nyújtani az újpesti családoknak, illetve rászorulóknak.

Néhány óra múlva kezdődik az újpesti képviselő-testületi ülés. Erre mindig szívesen ellátogatok, ha van rá alkalmam, úgyhogy innen valószínűleg egyenesen oda fogok menni. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az LMP soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage