CSÁRDI ANTAL (LMP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdésem továbbra is az, amit már kétszer feltettem, hogy Ferencvárosban ennek a 12 háznak a lakói, 367 család, közel 800 honfitársunk, milyen segítségre számíthat a kormánytól.

Nekem az is válasz, hogyha azt mondja, hogy ad egy, nem tud válaszolni, mert nincs képben az új rezsiárakat meghatározó kormányrendelettel összefüggésben. Az is válasz, ha azt mondja, hogy nem érdekli a kérdés. És az is válasz, hogyha azt válaszolja, hogy önt, a magyar kormány államtitkárát nem érdekli ennek a 800 ferencvárosi embernek a sorsa. De bennem azért él a remény, hogy nem lesz gonosz és cinikus, és veszi a fáradságot, hogy elvégezze a kötelességét, és megteszi nekem azt a szívességet, hogy válaszol a kérdésre.

Tehát emlékeztetőül: ebben a 12 házban nem lehet érvényesíteni a kedvezményes rezsiárakat, ennek eredményeképpen összesen évi 320 millió forintra ment föl a rezsi mértéke. A szociális bérlakásokban élők nem biztos, hogy tudják fizetni, illetve nagy eséllyel nem tudják fizetni majd a megemelkedett, lakásonként körülbelül 80 ezer forintos rezsiárat. Kíváne, hogyan tud a magyar kormány segíteni nekik, mert az önkormányzat lehetőségeit meghaladja a (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) 320 millió forintos új rezsiköltség. Köszönöm szépen, várom a válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage