DR. LÁNG ZSOLT (Fidesz): Nagyon szépen köszönöm, elnök úr. Az a helyzet, hogy tényleg az ember holtáig tanul, mert most például Berki úr felszólalása után a „konstruktivitás” szót újra kell néznem, hogy ez mit jelent, mert ha önök most konstruktívak, akkor én eddig 49 évig egész mást gondoltam erről a szóról. (Derültség.) De érdemes, az ember mindig képes fejlődni.

Tordai Bence, a legnagyobb magyar provokátor, vagy az egyike, nyilván azért örült meg annak, amikor meglátott, mert gondolta, hogy akkor tudunk egyet vitatkozni. Nagyon szívesen vitatkozom önnel, és azt is megértem, hogy minden II. kerületi kérdésben meg minden II. kerületi ügynél én jutok eszükbe. Ezt meg is értem egyébként, mert mégiscsak 49 éve élek ebben a városrészben Budapesten, és azt hiszem, hogy bátran kereshetnek ennek a városrésznek bármilyen ügyében. Lehet, hogy többet tudok hozzátenni, mint amit önök eddig hozzátettek politikai pályafutásuk során.

De ha már az OPNI-t említette, képviselő úr, és ön hozta szóba ennél a törvénynél, akkor nagyon röviden beszéljünk arról, hogy mennyire kijön az OPNI-nál az önök álságossága. Öntől néhány padra ül az a volt miniszterelnök, aki 2007-ben a nagymúltú intézményt bezáratta, és az utcára küldte a dolgozókat, a betegeket meg az ápoltakat. Azóta se kért senki elnézést. Nyilván akkor óriási tüntetések voltak. Az egész szakma, mindenki, a Számvevőszék elmondta, hogy ez előkészítetlen. Nem hallgatták meg a szakmát, szakmaiatlan volt a döntés, de ahogy  idéznék egy régi nagy SZDSZ-es elmét  nem kérdezték meg a békákat, mielőtt lecsapolták a mocsarat, tehát egyik percről a másikra azt az intézményt bezárták, és hagyták azt a 40 hektárt olyan állapotba kerülni, amilyen állapotban van. Ez a helyzet, és ez az ön harcostársa, az a miniszterelnök, aki akkor vezette a kormányt, és aki Molnár Lajosnak és Horváth Ágnesnek, ennek a két emblematikus névnek a főnöke volt akkor. Szerintem, képviselő úr, OPNI-kérdésben és az OPNI körüli méltatlan helyzetekben először meg kellene kérdeznie Gyurcsány Ferencet, illetve legalább az ő nevében és a baloldal nevében esetleg elnézést kérni azért a 2007-es szégyenletes bezárásért. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage