KANÁSZ-NAGY MÁTÉ (LMP): Köszönöm szépen a szót. Valóban, az LMP klímabérlet-javaslatára szerettem volna ráerősíteni, mert sok más pozitív hatása mellett nagyon komolyan szolgálja a szociális biztonságot Magyarországon. Tehát amikor szociális biztonságról beszélünk, a klímabérlet-javaslatról is beszélni kell, hiszen ebben az időszakban, amikor az infláció az egekbe szökik, a családok megélhetése ellehetetlenül, akkor legalább ilyen módon lehet a közlekedésüket támogatni.

Itt szeretném megragadni az alkalmat arra vonatkozóan, hogy korábban kormányzati szereplőktől kaptunk válaszokat, hogy már vizsgálják a klímabérlet bevezetésének a lehetőségét itt Magyarországon, tanulmányozzák a német és egyéb külföldi példákat. Nem tudom, hogy államtitkár úrhoz eljutotte ez a tanulmányozás, államtitkár urat és a szociális kormányzást bevontáke ebbe a tanulmányozásba, hiszen a klímabérlet nem csak, de önmagában ez is hatalmas dolog lenne: egy fenntartható közösségi formát támogat, a közösségi közlekedést, de szociális lába is van. Tehát nyilván, amikor megkaptuk a kormányzati válaszokat, hogy a kormány vizsgálja a klímabérlet bevezetését, akkor államtitkár urat is bevonták ebbe a munkába.

Szeretném kérdezni államtitkár úrtól, hogy hol tart a klímabérlet tanulmányozása a kormányon belül, és szociális szempontból önök hogyan látják ennek a klímabérletnek a hasznosulását. Hogyan segíti a klímabérlet a szociális biztonság érvényesülését Magyarországon? Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage