BEDŐ DÁVID, a Momentum képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen. „Az éj leple alatt”, ez a szófordulat jut eszembe erről a törvénymódosításról, ráadásul ez nem az első alkalom, hogy az éj leple alatt cselekednek. Önök minden válságot felhasználnak arra, hogy a saját önös politikai céljaikat elérjék, és minden alkalmat megragadnak arra, hogy a magyar nemzeti vagyont átjátsszák a barátaik zsebébe. Most is erről van szó.

Ugyanúgy, ahogy a koronavírust is felhasználták arra, hogy barátoktól rendeljenek alig működő lélegeztetőgépeket, ugyanúgy, ahogy a Mészáros-érdekeltségbe tartozó szállodalánc milliárdokat kapott a válság alatt munkahelyvédelemre, aztán kirúgtak 850 embert, ugyanúgy, ahogy a Covid és a szomszédos háború alatt is rendeleti kormányzást vezettek be, most pedig a gazdasági válságra hivatkozva egyszerűsítik és átláthatatlanná teszik a nemzeti vagyon eladását. Arra a gazdasági válságra hivatkoznak, amit önök okoztak, ezt azért szögezzük le. 12 év kormányzás és esztelen pénzköltés után beütött a valóság, beütött a válság, hamar bebizonyosodott, hogy ötletük sincs, hogyan kezeljék ezt a helyzetet, ezt a válságot. Mára pedig eljutottunk oda, hogy az önök rossz kormányzásának az árát, a Fidesz-felárat az emberekkel fizettetik meg. Az egyetlen dolog, amihez értenek, a hatalmi politizálás és az, hogy hogyan alakítsák át a közpénzt magánvagyonná.

Súlyos problémák vannak a költségvetéssel, ez nem kérdés, de kérdezem én, hogy akkor nem lenne észszerűbb egy kicsit önökön, magukon spórolni a nemzeti vagyon kiárusítása helyett? Nem lenne észszerűbb, mondjuk, nem telekommunikációs céget vásárolni 700 milliárdért, vagy nem lenne észszerűbb nem elkölteni még 50 milliárd forintot stadionépítésre? Vállalhatatlan, amit művelnek. A javaslat nem támogatható. Köszönjük szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage