GRÉCZY ZSOLT (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Csak néhány rövid megjegyzés az elhangzottakhoz. Egyrészt úgy beszélünk egy jelenlegi adórendszer-átalakításról, mintha a költségvetésnek, mondjuk, az ideinek vagy akár a jövő évinek bármilyen köze lenne még a valósághoz. Sem a tervezett hiánycél, sem a forint/euró árfolyam, amire beállították az egész költségvetést, ezek mind nem igazak már; az inflációs adatok nem így lettek kiszámolva vagy betervezve a nyáron benyújtott költségvetéshez.

A másik pedig, hogy elhangzott az, hogy a szankciók itt a hibásak mindenért. Szeretném jelezni, és a jegyzőkönyv kedvéért sokadszor elmondani, ezeket a szankciókat az önök miniszterelnöke szavazta meg, Orbán Viktor az összes szankciót megszavazta. Teleaggatják az országot ilyen bombás plakátokkal, hogy tönkreteszik az országot: Orbán Viktor teszi tönkre az országot a plakátjaival meg a bombás szankcióival. Senki nem kényszerítette őt erre, hacsak nem Moszkva.

De azt is szeretném még hozzátenni, hogy az egész költségvetés, miután bajban van, az is látható, hogy a költségvetés megmentéséről szól a szándékosan magas infláció is, amit önök tudatosan, előre megfontolt szándékkal gerjesztettek, azért, hogy a költségvetésben létező lyukakat megpróbálják betömködni. És nagyon várják azokat az uniós pénzeket, amelyeket nem létező jogszabályokkal most megpróbálnak elérni, mintha önök akarnák a jogállam helyreállítását, valójában ezek az intézkedések vagy törvényjavaslatok, amiket ide behoztak, semmit nem javítanak a magyar jogállam védelmének visszaállításán.

És még az is egy nagyon súlyos probléma, amit szintén meg kell jegyezni, hogy önök úgy várják az uniós pénzeket, hogy közben korruptnak nevezik a német kancellárt. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage