GRÉCZY ZSOLT, a DK képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Annyit tennék hozzá, hogy a Demokratikus Koalíció számára kiemelten fontos, hogy nemzetközi kapcsolataink gyarapodjanak, és gazdaságilag is gyümölcsözők legyenek kölcsönös alapon, így természetesen Magyarország számára is.

Mindazonáltal, ha már itt egy diplomáciai lépésről vagy egy gazdasági lépésről van szó, annyit muszáj megjegyeznem, hogy az erősítené igazán Magyarország diplomáciai kapcsolatait, ha például a Fidesz képviselői nem neveznék korruptnak a német kancellárt, vagy például ha az Országgyűlés napirendjére venné a svéd és a finn NATO-csatlakozás ügyét. Ez jelentősen javítaná Magyarország nemzetközi pozícióit.

Végül Pánczél Károly képviselőtársam szavaira is hadd reagáljak! Azt a kifejezést használta, hogy orosz-ukrán konfliktus. Ez a kifejezés 50-50 százalékban osztja el a felelősséget. Szeretném megjegyezni, hogy Oroszország megtámadott egy független államot, Ukrajnát. Így pontos, azt hiszem, ez a kifejezés. Az együttműködést San Marino Köztársasággal a Demokratikus Koalíció természetesen támogatja. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage