DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Csak nagyon röviden, tisztelt elnök úr. Köszönöm a szót. A törvények világosan rendelkeznek azzal kapcsolatban, hogy mely kiadásokat kell nyilvánosságra hozni, milyen rendben, milyen formában, és a kormány ennek rendszeresen eleget tesz; ennek elsődleges színtere a kormány hivatalos oldala. A javaslatokat tudomásul vettük, a szakbizottsági szakaszban értelemszerűen majd lesz arra lehetőség, hogy ezt részleteiben is megtárgyalják a képviselő hölgyek és urak.

Egyetlenegy dologra azért hadd hívjam fel a figyelmet, ha már a múltbeli világkiállítások tapasztalatait fontosnak tartják: a magyar pavilont a legutóbbi világkiállításon 1 millió 88 ezer látogató kereste fel a világ 194 országából; 103 magyar cég tudott bemutatkozni ezen a dubaji expón, és 28 magyarországi intézmény is látogatást tett a pavilonban úgy, hogy kétoldalú tárgyalásokat tudott folytatni. Tehát ez a két szám önmagában is bizonyítja, hogy jó színtere volt a magyar pavilon a magyar gazdasági, kulturális és turisztikai kapcsolatok erősítésének.

És hogy még egy dolgot mondjak: fontos eredmény az is, hogy a magyar pavilon ezüstérmet nyert el a Világkiállítások Nemzetközi Szövetségétől „a téma legjobb megjelenítése” kategóriában. Tehát arra kérném tisztelettel, hogy ha a tapasztalatokról beszélünk, akkor ezekre is térjen ki, vagy ha nem teszi, akkor mi majd megtesszük. Remélem, abban azért egyetértünk, hogy egy olyan kezdeményezésről van szó, amely jól szolgálja az ország érdekeit. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage