RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Diploma nélküli diplomás, az a Momentum specialitása. De engedje meg, hogy idézzem önnek szó szerint a Kodolányi János Egyetem vizsgálatának végkövetkeztetését, amit a sajtónak is megküldött, mert nem az szerepel benne, mint amit ön mondott az előzőekben.

Szó szerint idézem. „Marosi Beatrix a Kodolányi János Egyetemen 2013-ban erkölcstan, etika szakos pedagógus szakirányú továbbképzési szakon szerzett diplomát, amely korábbi tanárszakos diplomájára épült. Tanári képesítést tehát korábbi végzettségével szerzett. Az egyetem belső eljárása megállapította, hogy a jelenlegi jogszabályi keretek miatt a közel tíz évvel ezelőtt kiadott diploma tartalmi felülvizsgálatára az egyetemnek nincs joga. A hatályos jogszabályok alapján, az elévülési időre tekintettel, valamint a személyiségi jogok miatt a felsőoktatási intézménynek nincs hatásköre ilyen vizsgálatot lefolytatni. A szakdolgozat szerzői jogi védelem alatt álló mű, egy olyan ’ügyirat’, amelyet a hallgató és az intézmény közötti kapcsolat szerint a polgári jog véd. A sajtóban megjelent esetleges szerzői jogi jogsértéssel kapcsolatban a Kodolányi János Egyetem megállapította, hogy az internetre feltöltött szakdolgozat  annak megjelent részei  nem azonos az egyetem könyvtárában található és egyben hivatalosnak tekinthető szakdolgozattal. Az ahang.hu oldalon megjelent cikk állításával szemben a szakdolgozat nem az egyetem rektorának korábbi cikkéből idéz. Itt csak véletlen névazonosság áll fenn a két személy között.”

Azt hiszem, az egyetem által lefolytatott eljárás végkövetkeztetése egyértelmű, az ön számára is, azt hiszem, elfogadható. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage