DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! A kormány és a Turisztikai Ügynökség célja, hogy az érintett szolgáltatók minden szükséges információt és támogatást megkapjanak. Azt szeretnénk elérni, hogy a lehető legfelkészültebben csatlakozhassanak a rendszerhez. Éppen ezért az MTÜ az adatszolgáltatással kapcsolatos legfontosabb gyakorlati tudnivalókról és az adatszolgáltatási kötelezettség alá tartozó adatokról folyamatosan tájékoztatja a szakmai szervezeteket.

Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba jelenleg is mintegy 45 ezer szálláshely napi forgalmi és statisztikai adatai érkeznek be. Ezek segítik a hatékony döntéshozatalt, és jó alapot adnak a célzott marketingkampányokhoz. Ennek is köszönhető az szerintünk, hogy a hazai turizmus idén nyáron minden nehézség ellenére elérte a 2019-es rekordévi szezon eredményét.

Az NTAK vendéglátó üzletekkel és turisztikai attrakciókkal való bővítése a turisztikai szektor teljes digitalizálását is szolgálja. Ennek köszönhetően átfogó kép áll majd rendelkezésre az ágazat forgalmi és statisztikai adatairól, ezzel még hatékonyabbá válhat az adatalapú megközelítés, és a magyar turizmus hatékonyabban, rugalmasabban tud majd reagálni a változó körülményekhez.

Szeretném arról tájékoztatni, hogy a kormány megkapta a határidő meghosszabbítására irányuló javaslatokat. Amennyiben ezzel kapcsolatban döntés születik, azt egy rendeletben is lehet szabályozni. Amint megszületik egy ilyen rendelet, akkor természetesen tájékoztatást adunk majd erről a lehető legrövidebb időn belül. Nagyon köszönöm a figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage