ARATÓ GERGELY (DK): Miniszterelnök úr válasza csalódást okozott, mert arra vártam, hogy bejelenti, mikortól és mennyivel csökkentik a lakossági gáz árát. Ön továbbra is hamis hivatkozásokat hoz ide elénk. Az Eurostat statisztikája 2022 első félévére vonatkozik, tehát nincsen benne az önök brutális, drasztikus nyári gázárdrágítása. (Rétvári Bence: És a többi országnál mi van?)

Az a helyzet, hiába hivatkoznak a 2010 előtti időszakra, önök most egyetlen hét alatt nagyobb arányban emelték meg a gáz árát, mint amennyivel egyébként a mi kormányunk 12 év alatt gázáremelést volt kénytelen végrehajtani. (Felzúdulás a kormánypárti padsorokban.  Az elnök csenget.) Ez így van! Hétszeresre emelték a gáz árát!

Miniszterelnök úr, azt kell önnek mondanom, hogy hamisak azok a hivatkozások is, amire ön hivatkozik, hogy az emberek többsége ma száz százalékig rezsicsökkentést kap. Ez nem igaz. Önök rosszul számolják ki a szakértők szerint az átlagárat. (Derültség a kormánypárti padsorokban.) Ezért javasolta az átlagkor… (Derültség a kormánypárti padsorokban.  Az elnök csenget.)  ezért javasolta az árnyékkormány, hogy emeljék kétszeresre a kedvezményes gázár mennyiségét (Közbeszólások a kormánypártok soraiból, többek között: Szégyen!), azért, hogy a háztartások többsége valóban kedvezményesen kaphassa az energiát. (Taps a DK soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage