SZABÓ TIMEA (Párbeszéd): Miniszterelnök úr, az a helyzet, hogy engem nem nagyon érdekel az, hogy önnek mi a visszatetsző. Nekem például az a visszatetsző, hogy önök a múlt héten 47 milliárd forintot adtak újonnan stadionépítésekre. Most, amikor válság van, plusz 47 milliárdot különítettek el a ferencvárosi sport- és szabadidőközpontnak, a kisvárdainak, a nyíregyházinak vagy nem tudom minek, és még sorolhatnánk. 47 milliárd forintot! Na, ez a visszatetsző!

De az is visszatetsző, hogy megint nem válaszolt a kérdésemre. A szociális törvény arról szól, hogy mi történik, amikor már valaki nem tud dolgozni. Nem az volt a kérdésem, hogy önök hány munkahelyet teremtettek, hanem hogy most a válság alatt mi lesz azokkal, akik önhibájukon kívül nem fognak tudni dolgozni, és mi lesz az idős elfekvő betegekkel. Ezek szerint ötödik a sorban az állam, magyarul, ön nem kíván gondoskodni a rászorulókról. Ezt jelenti a lex megdöglesz törvény.

Miniszterelnök úr, ön harmadszorra, negyedszerre is hazudott. Először azt mondta, hogy nem lesz adóemelés, aztán hogy nem lesz megszorítás, marad a rezsicsökkentés. Mind a három hazugság volt, s most ez is az. Köszönöm a válaszát. (Taps a Párbeszéd soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage