ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Szívesen válaszolok, mert azt hiszem, hogy tudok segíteni. (Derültség a kormánypártok soraiban.) A remény hal meg utoljára.

Először is: semmilyen új stadionépítésről semmilyen döntést nem hoztunk. Ez nem felel meg a valóságnak. (Szabó Timea: Pluszpénzeket különítettek el!) Az a helyzet, hogy a budapesti főpolgármesterrel néhány évvel ezelőtt megállapodtunk, hogy lesz egy atlétikai világbajnokság, amelynek éppen most készül a stadionja, de semmilyen új stadionépítésről nem hoztunk semmilyen döntést, tisztelt képviselő asszony.

Szeretném megismételni, hogy a következő évi költségvetésben a 2010-es évhez képest háromszor annyi szociális és gyermekvédelmi kiadás szerepel. Ez előrelépés. Ez komoly teljesítmény! A szociális ellátást Magyarország nem leépíti, hanem fejleszti.

Ami pedig a sorrendet illeti, hogy ki mikor, hogyan, miért kell helytálljon: nagyon helyesnek tartom, hogy van egy végső menedékes, van egy végső szereplő, aki abban az esetben, ha már más nem tud helytállni, akkor áll minden magyar állampolgár rendelkezésére, és ez a magyar állam. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage