DR. ZSIGMOND BARNA PÁL (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Bő fél év telt el az országgyűlési választások óta, amikor a baloldal történelmi vereséget szenvedett. Annak ellenére alakult ez így, hogy az általuk hosszú éveken át mantrázott összefogás is megvalósult. Az előre megírt receptet gondosan követték, ám a végeredmény mégis csapnivalóra sikeredett, pedig mint az kiderült, külföldről még a hozzávalókat is bőkezűen biztosították számukra.

Igen, Márki-Zay Péter élő adásban történt elszólásának köszönhetően nyilvánosságra került, hogy 2 milliárd forint körüli összegből gazdálkodott az általa vezetett baloldal. Kiderült az is, hogy még nyáron is több száz millió forint érkezett Amerikából a mozgalma számlájára. A támogatások az Action for Democracy nevű amerikai alapítványtól érkeztek, és a dollárokból nemcsak Márki-Zay mozgalmához jutott, hanem ahhoz a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdathoz is, amely illegálisan, lopott adatokkal dolgozhatott a választási eredmény befolyásolásán.

Már a baloldali portál, az Amerikai Népszava is arról cikkez, hogy a magyar baloldal törvénytelenséget követett el, valamint említést tesznek arról is, hogy az MMM elnöke a tanártüntetések szervezőinek is felajánlott olyan pénzt, amely az Egyesült Államokból érkezett. Ez azt jelenti, hogy a baloldal a maradék pénzt bevallottan Orbán Viktor miniszterelnök úr leváltását szolgáló célokra, tüntetések szervezésére fordítja, mert a megrendelőknek nem tetszik, hogy a magyar érdekek mentén politizálunk. (Szabó Szabolcs közbeszól.)

(15.00)

Tisztelt Miniszter Úr! Úgy vélem, hogy az általam említett adatokból kiderül, hogy a magyar baloldal politikai előny reményében külföldi érdekeket szolgál, elárulva Magyarország nemzeti szuverenitását. (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból.) Az elhangzottak alapján tisztelettel kérdezem miniszter urat: a baloldal tényleg dollárért árulja Magyarországot? Várom megtisztelő válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage