RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Az is mutatja, hogy mennyire tartanak a határvadászoktól az embercsempészek, hogy megpróbáltak beépülni, jelentkeztek a képzésre, de nem tudták elkezdeni, hisz a Nemzeti Védelmi Szolgálat kiszűrte őket, és nem tudtak már a képzésen elindulni.

Ön is említette a kvótákat, tisztelt képviselő úr. Amikor Luxemburgban jártam, mintha egy párhuzamos valóság lett volna a belügyminiszterek között, akik sikerként értékelték az önkéntes áttelepítést, ezt a kvótát, mert két év alatt 74 főt Olaszországból Németországba áthelyeztek. A magyar déli határon naponta több mint ezren akarnak átjönni, de a brüsszeli álláspont szerint 74 fő áthelyezése bizonyítja, hogy ez a módszer működik.

Több mint 600 milliárd forintot költöttünk eddig a déli határ védelmére. Csak a börtönökben az ott levő embercsempészek többletellátási költsége 3 milliárd forint évente. Egy embercsempész 5 millió forintunkba kerül, mert hosszú, 4-5 éves szabadságvesztésre ítélik őket. Brüsszel adósunk, mi meghiteleztük, megelőlegeztük az európai határ védelmét, erre már több mint 600, közel 650 milliárd forintot költöttünk, itt lenne az ideje, hogy kifizessék az adósságukat. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage