HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Elhangzott itt a vitában néhány olyan állítás, ami mellett, azt gondolom, hogy nem mehetünk el szó nélkül. Kunhalmi képviselő asszony, örülök, hogy bent van, mert ön mondta a következőket. Azt mondta, hogy a kormány azért akarja leépíteni az idegennyelvi képzést, mert a tudatlanokat akkor könnyen meg tudja vezetni. Az az elképesztő, nem azért kértem szót, hogy a kormányzati szándékkel kapcsolatos hazugságáról beszéljek, mert azt már megszoktuk, azért nem is kértem volna szót, hanem azért, mert ön tudatlannak nevezi azokat, akik nem beszélnek idegen nyelvet. (Kunhalmi Ágnes: Tájékozatlanságot mondtam.)

Kérem, figyeljen jobban oda a szavaira, amikor a magyar parlamentben beszél. Tudatlanságot beszélt és tájékozatlanságot; ebben a tekintetben teljesen lényegtelen. Az a helyzet, hogy megint megsért több millió magyar embert. Nyilvánvalóan mindenkinek, aki nem beszél idegen nyelvet, megvan az oka, hogy ezt miért nem tanulta meg, a lehetősége mindenkinek megvolt rá. (Zaj.  Kunhalmi Ágnes közbeszól.) Arra kérem, képviselő asszony, hogy bennünket kritizálhat, de magyar emberek százezreit, millióit ne sértegesse! (Rétvári Bence: Karácsony Gergelyt is.)

A másik, hogy muszáj nekem is emlékeztetnem arra, hogy amikor ön cinikusan azt mondja, hogy az önök idejében nem rúgtak ki egyetlenegy tanárt sem, és hogy nem zártak be iskolákat, az valójában azt jelenti, hogy a következő döntési lehetőséget adták az akkor fenntartóként működő önkormányzatoknak: vagy eladósodtok, kedves önkormányzat, mert hitelt vesztek fel ahhoz, hogy az iskolákat működtetni tudjátok, vagy bezárjátok az iskolákat. Ezt a lehetőséget adták meg önök. Tehát amikor ön azt mondja, hogy önök konkrétan, kormányként nem rúgtak ki senkit, ez egy irtózatos nagy cinizmus.

Tehát legyünk tisztában, az a 15 ezer ember, pedagógus, akit akkor rúgtak ki, azokat önök rúgták ki (Közbeszólások az ellenzéki oldalon.  Kunhalmi Ágnes: A fideszes önkormányzatok rúgták ki.  Az elnök csenget.), és önök zárták be azokat az iskolákat, önök lehetetlenítették el azokat az iskolákat. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage