JÁMBOR ANDRÁS IMRE (Párbeszéd): Köszönöm szépen a szót. Rétvári államtitkár úrtól kérdezném: amikor múltkor Hiller Istvánnal vitatkoztak az azonnali kérdések órájában, ön nem ismerte el véletlenül azt, hogy öt különböző programra ad az Európai Unió támogatást, és nem általános béremelésre? Akkor miért mondják azt, hogy az Európai Unió ad általános béremelésre keretet? Most itt azt mondta, hogy több száz milliárd forintot várnak az Európai Uniótól béremelésre.

Gulyás Gergely három héttel ezelőtt azt mondta, hogy 14 százalék az, ami ennek a béremelésnek az Európai Unióból jövő része. Hol van a 86 százalék, azt miért nem adják oda most?

Illés Boglárka képviselő asszony most éppen azt mondta, hogy a 86 milliárd forint többségét fordítják béremelésre. Eddig Rétvári úr azt mondta, hogy a teljes egészét fordítják béremelésre.

Maguk összevissza beszélnek erről a béremelésről, minden héten mást mondanak. Mondják el végre azt, hogy miért nem tudják magyar költségvetési forrásból megadni ezt a béremelést!

Hollik úr két órával ezelőtt azt mondta, milyen szörnyű, hogy nem a digitalizációról beszélünk és az oktatás jövőjéről. Azóta hány mondatot mondtak itt az oktatás jövőjéről? Hány mondatot mondtak arról, hogy mit akarnak kezdeni a magyar oktatás jövőjével, hány mondatot mondtak arról, hogy mit akarnak kezdeni a gyerekeink jövőjével? Elmondom: nullát. Beszéltek Gyurcsányról, beszéltek mindenféle bűnesetekről összevissza, de egyetlenegy mondatot sem tudtak ezen a vitán elmondani arról, hogy mit kezdenek a magyar oktatással. Tudják, ez a probléma! (Taps a Párbeszéd soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage