HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Javaslom Jámbor képviselőtársamnak, hogy ha már kritikát fogalmaz meg, akkor legalább figyeljen oda. (Rétvári Bence: Így van!) Én valóban úgy kezdtem, hogy jó lenne érdemi kihívásokról beszélni a közoktatás tekintetében, mint például a digitalizáció, de hallhatta egyébként Maruzsa államtitkár urat is, illetve Rétvári államtitkár urat is, hogy beszéltek arról, hogy a digitalizáció hogyan jelent meg a közoktatás rendszerében (Rétvári Bence: Pontosan!), sőt a mesterséges intelligenciáról is (Rétvári Bence: Így van!) említést tettek az államtitkár urak. Tehát legyen szíves, figyeljen, és úgy fogalmazzon meg kritikát, hogy végighallgatja a vitát!

Ezzel szemben viszont azt láttam, hogy itt ülünk most már négy és fél órája, és önöktől az ellenzéki szerepfelfogást tekintve annyit láttunk, hogy mindenféle hazugságokat, hogy finomabban fogalmazzak: kritikákat hallottunk megfogalmazni, és ezen túl alternatívát, hogy mit kéne csinálni, no, azt semmit. (Szabó Szabolcs: Mi erről beszéltünk! Mi erről beszéltünk!) Felírtam magamnak, fél mondatos lózungokra tellett önöktől. Korszerű európai közoktatás  hogy ez alatt mit értenek, egy szót nem szóltak. (Sebők Éva közbeszól.) XXI. századi közoktatás  hogy ez pontosan mit jelent, egyáltalán nem fejtették ki. (Gelencsér Ferenc közbeszól.) Szabad közoktatás  hogy ez alatt mit értettek, nem fejtették ki.

Négy és fél órája itt ülünk, de önök egyetlenegy szót nem beszéltek arról, hogy önök szerint hogyan kéne kinéznie a közoktatásnak. (Gelencsér Ferenc: Nem igaz!  Szabó Szabolcs: Nem figyeltél, barátom!) Ez elgondolkodtató, azt hiszem. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage