DR. SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Idén áprilisban az országgyűlési választásokon a Fidesz-KDNP sorban a negyedik kétharmados felhatalmazást kapta a magyar választópolgároktól, melynek köszönhetően a pártszövetség kormányt alakíthatott.

Az Orbán-kormány e széles körű felhatalmazását nem pusztán a véletlennek köszönheti, mögötte sok millió ember kitartó munkája és teljesítménye is áll. Az Orbán-kormány köszönheti még ezt a gyors döntéshozatalának a legeslegrosszabb, legnehezebb időkben is. Az elmúlt éveinket a koronavírus-járvány árnyékolta be, de a kormány ezalatt is számos, az emberek életszínvonalát védő intézkedést hozott. A járványhelyzet mérséklődése után jelenünket a szomszédunkban zajló háború és az arra válaszul adott elhibázott brüsszeli szankciók nehezítik meg, szankciós energiaválság, szankciós infláció. Ebben a helyzetben újra a magyar emberek, magyar családok érdekeit védő döntések sorozatát kellett meghozni.

Tisztelt Képviselőtársaim! A baloldali politikusok ezzel szemben támadják ezeket az intézkedéseket. Támadják a nyugdíjas honfitársaink megélhetését is nagyban segítő törvényeket, miközben az egész Európát a csőd szélére sodró szankciós politikát pedig vakon támogatják.

(15.50)

Ha a baloldalon múlna, akkor nem lenne biztosítva az árstop az alapvető élelmiszerekre és az üzemanyagokra. Ha a baloldalon múlna, nem lenne biztosítva a magyar családokat védő rezsicsökkentés, melynek köszönhetően minden egyes hónapban nagyjából 181 ezer forintnyi kiadás megfizetése alól mentesülnek a magyar háztartások. De ha a baloldalon múlna, akkor nem került volna visszaépítésre a 13. havi nyugdíj, amit már az idei évben is teljes összegben megkaptak a magyar nyugdíjasok.

Felháborítónak tartom, hogy a 2002-2010 közötti kormányzások kudarcos szereplését követően a nemzeti kormány által elért eredményeket támadják szüntelenül, és csupán a külföldről a szájukba adott címszavakat ismételgetik, miközben ezek a baloldali kormányok 2,4 millió nyugdíjastól vették el a 13. havi nyugdíjat a legeslegnehezebb időkben.

Tisztelt Képviselőtársaim! Az Orbán-kormány és a Fidesz-KDNP-szövetség bizonyított, a már megszokott stabilitást és biztonságot tudja nyújtani a nyugdíjasok számára, de ezalatt a baloldal csupán a káosz előidézésében érdekelt, hogy aztán újra rátehessék a kezüket az államkasszára, mint ahogy ezt tették 2002-2010 között.

Tisztelettel kérdezem államtitkár urat, hogy milyen döntésekkel segíti a kormány a magyar nyugdíjasok megélhetését és életük védelmét. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage