GULYÁS GERGELY, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Ami a tanuszodákat illeti, a kormány több mint 3 milliárd forintos támogatást ad idén ahhoz, hogy a tanuszodák nyitva tarthassanak. Kétségkívül, valamennyit nem tudjuk nyitva tartani, de térségenként egy-egy uszoda legalább nyitva marad, és ehhez az állam jelentős támogatást ad. Miután ezt az adófizetők pénzéből adjuk, ezért nyilván meg kell fontolni, hogy mire mennyit költünk, de garantáljuk azt, hogy mindenhol elérhető közelségben marad tanuszoda, ahol egyébként az úszásoktatás és a tömegsport-lehetőség a téli hónapokban is biztosított.

Ami a szankciókat illeti, szeretném jelezni, hogy Magyarország mentesítést kapott az olajra vonatkozó szankció alól (Arató Gergely: Akkor miért drága a gáz?!), ennek köszönhető az, hogy Magyarország képes továbbra is az olajat… Hiába kiabálja be a képviselő úr, hogy gáz, az olajra vonatkozó szankciók alól, ettől még sajnos a bevezetett… (Arató Gergely: A gázra nincs is szankció, talán azért!), ettől még sajnos a bevezetett energetikai szankciók az árakra hatással voltak. Az, hogy Magyarország mentesítést kapott, annak köszönhető, hogy nálunk a gázellátás biztosított.

Ami pedig a Putyin-barátságot illeti, kicsit komikusnak tartom, hogy ezt éppen a Demokratikus Koalíció (Az elnök csenget.) veti fel. Nem Orbán Viktor magánlakásában járt az orosz elnök, hanem éppen Gyurcsány Ferenc magánlakásában, ahol lelkesen simogatta Gyurcsány Ferenc kutyáját, és még azután is találkoztak, hogy Gyurcsány Ferenc már nem volt miniszterelnök. Ilyen jellegű baráti viszonytól nem kell tartani, nekünk az oroszokkal nincs, és nem is lesz. (Taps a kormánypártok soraiban.)

(17.20)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage