DR. KONCZ ZSÓFIA technológiai és ipari minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Először is szeretném hangsúlyozni azt, hogy a magyar kormány mindig is nagyon fontos partnerként tekintett az önkormányzatokra, és gyakorlatilag 2010-ben abszolút konszolidálni kellett az önkormányzatokat, hiszen a csőd szélére kerültek. Ekkor 1400 milliárd forintos adósságot rendeztünk. Tehát az a helyzet, hogy ez a kormány mindig rendkívül fontosnak tartotta, hogy egyébként a baloldal által ilyen helyzetbe került önkormányzatokat segítsük.

Ebben a konkrét esetben, amit említett, szeretném kiemelni, hogy a IX. kerület is szóba került. Ferencváros polgármestere 2016-ban rezsihazugságnak nevezte egyébként a rezsicsökkentést, amit 2013 óta ez a kormány következetesen képvisel. Azt gondolom, ezt fontos kiemelni, és az is nagyon fontos, hogy ha a bevezetésre kerülő szankciók a Párbeszéd által nem lennének támogatva, az nagy segítség lenne. De mindentől függetlenül, az önkormányzatokkal most is tárgyalunk, Balla György miniszteri biztosként a vidéki önkormányzatokkal, Láng Zsolt kormánybiztosként pedig a fővárossal, illetve a kerületi önkormányzatokkal tárgyal minden energetikát érintő kérdésben. Emellett pedig az energia-veszélyhelyzeti operatív törzs is folyamatosan vizsgálja, hogy milyen energiaellátás-biztonsági kérdések merülnek fel.

Azt viszont szeretném kérni képviselő úrtól, hogy azt ismerjük el, hogy a magyar családok, minden család számára biztosított 181 ezer forint havonta óriási segítség. Azt gondolom, hogy ezért az elért eredményért közösen kell küzdeni, illetve ebben külön kérem képviselő úr támogatását, aki, ha jól tudom, 2019-ben Karácsony Gergely főtanácsadójaként is dolgozott, tehát valójában nagy rálátása lehet a fővárosra. Nagyon szépen köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage