TÁLLAI ANDRÁS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Semmilyen paktumot nem kötött a kormány sem a Facebookkal, sem a Google-lal, sem a YouTube-bal, mert a kérdésében egyébként ez van.

Ha paktumot kötött volna, akkor 2014-ben a világon először nem vetette volna ki a reklámadót ezekre a cégekre  kivetette. Majd azt követően az Európai Bizottság  én megértem, hogy ön nem vesz tudomást az Európai Unióról és arról sem, hogy Magyarország az Európai Uniónak a tagja, és arról sem, hogy Magyarország a tagsággal kötelezettségeket vállalt, de hát mégiscsak így van, attól függetlenül, hogy ön az EU-s zászlót elégette , tehát magyarul, az Európai Bizottság rákényszerítette a magyar kormányt, hogy ezt a törvényt függessze fel, és az addig beszedett adókat pedig fizesse vissza. Majd ezt követően a magyar kormány elment az Európai Bíróságra, az Európai Bíróságon elérte azt, hogy olyan szabályozás készüljön Magyarországon, amely megfelel az Európai Unió jogi elvárásainak és ez Magyarországon bevezethető. Egyébként ezt egyedül csinálta és tette meg Európában.

Így igaz, ennek ellenére 2023. január 1-jén sem fog hatályba lépni ez a törvényjavaslat, illetve ez a törvény. Azért nem, mert, ahogy ön is mondta, a magyar tulajdonú reklám- és médiaszakmát képviselő szövetség ezt kérte a kormánytól, hogy vizsgálja meg, és a döntését bírálja felül. És van egy közmondás: a magyar kormány nem akarta a fürdővízzel kiönteni a gyermeket, és ezért ennek a törvénynek a hatálya most még nem lesz érvényes. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage