DR. KONCZ ZSÓFIA technológiai és ipari minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Erről a kérdésről a mai nap már beszéltünk itt a parlamentben. Akkor is elmondtam azt, hogy Láng Zsolt kormánybiztos úr egyeztet a fővárossal, illetve a kerületi önkormányzatokkal az energetikai kérdéseket illetően, Balla György miniszteri biztosként pedig a vidéki településekkel.

Arról is szeretném tájékoztatni képviselő urat  amit biztosan ön is lát , hogy a magyar kormánynak nagyon fontosak a magyar családok, a háztartások. Annak érdekében, hogy ezt biztosítsuk, havonta 181 ezer forinttal támogatjuk a magyar háztartásokat. (Csárdi Antal: De ők ebből semmit nem kapnak!) Emellett pedig azt is szeretném elmondani, hogy az önkormányzatok helyzetével ez a kormány 2010 óta foglalkozik. (Csárdi Antal: Nem ez a kérdés! Tisztelje meg a választókat, és a kérdésre válaszoljon!  Az elnök csenget.) A válasz elején elmondtam, hogy folyamatosan egyeztetünk.

Képviselő úr, akkor viszont beszéljünk arról, hogy hogyan gondolkozott ön a rezsicsökkentésről, ha már így ebbe belekezdtünk. 2015-ben azt mondta, hogy a rezsicsökkentés a Fidesznek a 3.60-as kenyere, s azt látjuk, hogy hasonlóan a kábítószerekhez, a gyors eufória után hamar kiderül a valóság, és hamar kiderül az, hogy azok a pénzek, amiket most el fog költeni a Fővárosi Önkormányzat, hogy fenntarthassa azokat a közműszolgáltatásokat, amiket neki fenn kell tartani, az minden budapestinek 10 ezer forintos nagyságrendben fog költséget jelenteni. Így vélekedett a rezsicsökkentésről.

Egyébként az ön által idézett IX. kerületben is a főpolgármester 2016-ban úgy fogalmazott, hogy rezsihazugságról beszélünk. Én értem, hogy most rajtunk számonkérnek valamit, csak azt szeretném elmondani, hogy közösen kell… (Csárdi Antal: Csak azt akarjuk elérni, hogy ami az egyiknek jár, az járjon a másiknak is.  Az elnök csenget.) Önnek is volt lehetősége beszélni, és nagyon-nagyon megtisztel, ha engem is meghallgat. Szóval, azt gondolom, hogy a magyar kormánynak, de az önök által vezetett településeknek is nagyon fontos az együttműködés, és szerintem ezen kell dolgozni. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

(18.50)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage