GRÉCZY ZSOLT (DK): Köszönöm szépen. Akkor tegyük tisztába! A DK sosem volt egyház- és vallásellenes. (Közbeszólások és derültség a kormánypártok soraiban.) Nem, ez egy ilyen jobboldali hagyomány, de hát ez furcsa, mert ez a Fidesz-KDNP is egy olyan érdekes képződmény, mert emlékszem  Nacsa képviselő úr akkor még nem nagyon élt , amikor ez a Fidesz még a Liberális Internacionálénak volt a tagja, és amikor Orbán Viktor kivonult a „Trianon” szó hallatán a parlamentből. Tehát most… (Nacsa Lőrinc: Éltem már akkor!) Tehát nem a Fidesz adja nekünk a nemzeti méltóság és a nemzeti büszkeség mértékegységét.

A másik, hogy a DK sosem mondta azt, hogy el kell venni az egyháztól a gyónási titkot, ilyet sosem mondott a Demokratikus Koalíció.

És végül, de nem utolsósorban… (Nacsa Lőrinc: A törvényjavaslatban benne volt!) Képviselő úr, nincs ilyen törvényjavaslat. Egyébként pedig sosem volt semmiféle botrányom, ezt szeretném jelezni. 27 bírósági ítélet mondta ki, hogy az önök sajtója hazudott rólam, és szeretném jelezni, hogy a magyar állam  ha már így a jogfolytonosságról beszélünk  jogerős bírósági ítéleteit nem hajtották végre az önök kiadványai, az önök helyreigazításait nem közölték (Nacsa Lőrinc közbeszól.), nem közölték ezeket a helyreigazításokat, pedig szükséges volt (Nacsa Lőrinc közbeszól.); a megfelelő kártérítések ezzel együtt is megérkeztek. Úgyhogy semmiféle botrányom nem volt, ne vegyen a szájára, képviselő úr, még egyszer! (Derültség a kormánypártok soraiban.) Köszönöm.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage