SEBIÁN-PETROVSZKI LÁSZLÓ (DK): Köszönöm szépen, elnök úr. Azt mondta Nacsa képviselő úr, hogy „tegyük rendbe a dolgokat”  szó szerint felírtam. Na, akkor tegyük rendbe a dolgokat! Az egyik, hogy nagyon örülök, hogy kimondta, hogy világnézetileg semleges oktatást nem támogatnak. Hát persze, hát erről beszélek, hogy az egész egyházpolitikájuk lényege az, hogy sok-sok forrást toljunk át a hozzájuk hű és szoros szállal kapcsolódó egyházakhoz, ingatlanokat és hasonló dolgokat, engedjünk meg nekik sok mindent azért, mert ideológiailag a rendszerünk támaszai, az önök szempontjából az Orbán-rendszer támaszai. Csak mi ezzel szemben vagyunk, és ezt mi nem akarjuk, és sosem fogjuk támogatni. Pontosan erről van szó!

Azon egyház, amely pedig nem fekszik le önök előtt ebben a dologban, lásd Iványi Gábor és egyháza, na akkor azt kilökjük az egyházi minősítés alól, akkor az nem lesz bevett egyház (Nacsa Lőrinc: Kétmilliárdot kapott!), nem kapja meg a támogatást, mehet pereskedni, és a milliárdokat mai napig nem kapja meg. (Nacsa Lőrinc: Kétmilliárdot kapott!)

Az, amiről beszélt, hogy a gyónási titkokkal mit is akart a DK, hát azt akarta, tisztelt uraim, hogy a pedofilügyek felgöngyölítése a mai napig nem történt meg a katolikus egyházban. Mondhatja erre, hogy mi közünk nekünk ehhez, majd a katolikus egyház oldja meg, csakhogy Európában egy csomó országban a kormányzat bizony ám kikényszerítette, sokszor a kormányzat alakított olyan bizottságokat, amely vizsgálta ezt a kérdést, és annak a vége az volt, hogy elszámoltatás és rendrakás történt pedofilügyekben. Nem történt meg! Erre nyújtottuk mi be azt a javaslatot, valóban itt van, hogy 3 év börtönt is kaphat az a pap, aki gyónási titok alatt megtudja azt, hogy szexuális visszaélés történt az egyházában, és nem jelenti. Erről volt szó! Ebben az ügyben, igen, ebben az ügyben tartjuk azt, hogy igen, a gyónási titok erre ne vonatkozzon. Ez a fontos dolog.

Az pedig, hogy az adófizetők forintjáról van itt szó, igen, az adófizetők forintja megy az egyháznak, az pedig támogatja az önök rendszerét, magyarán: adófizetői forintból a végén a Fidesz jár jól. Mi ezt tagadjuk, bocsánat, de ez a helyzet!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage