SEBIÁN-PETROVSZKI LÁSZLÓ, a DK képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Valóban, ahogy az előterjesztő is mondta, ahogy az előttem hozzászólók mondták, alapvetően egy technikai módosításról beszélünk itt, amely egyébként mintegy két éve megtörtént, tehát kicsit lassan dolgozunk, de a lényeg az, hogy természetesen egy ilyen típusú ügyben konszenzus szokott lenni a patkó különböző oldalai között, szerintem ez most is reálisan meg tud keletkezni. A DK nevében tudom azt mondani, hogy természetesen tudjuk támogatni ezt a javaslatot.

Én egyet tennék hozzá ehhez a kérdéskörhöz. Nagyon örülök annak, hogy az előttem szóló fideszes vezérszónok hosszan elmondta, hogy mi ez a szervezet, mert talán nem annyira ismert, talán nem annyira világos, hogy egyébként ez a szervezet nagy múltú, és rengeteg embernek segítő, évtizedek óta segítő szervezetről beszélünk.

(16.40)

És ha a világ bármely táján olyan probléma alakul ki, természeti csapás, politikai vagy háborús konfliktus, amelynek eredményeképpen százezrek vagy akár milliók kerekednek fel kényszerből, és kell hogy menekültként másik ország területén próbáljanak új életet kezdeni, abban van egy szervezet, amelyben a világ majdnem minden országa részt vesz, és összefogva segítenek emberek millióinak. Igen, ahogy említette képviselőtársam is, 1956-ban, a magyar forradalom idején a Nyugatra menekülő magyarok százezreinek is ez a szervezet is segített mások mellett, mint ahogy például a 2004-es távol-keleti cunami áldozatainak és az amiatt menekülőknek életét is ez a szervezet is próbálta segíteni.

Tehát egy nagy múltú, nagyon fontos szerepet betöltő, tényleg világszervezetről beszélünk; szerintem büszkék lehetünk arra, hogy Magyarország is tagja ennek, és ’91, illetve gyakorlatban ’92 óta részt veszünk ennek a munkájában. Maradjon is ez így, ezért aztán a DK nevében támogatom ezt a javaslatot. Köszönöm szépen. (Taps.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage