NACSA LŐRINC (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Képviselő asszony, a kormánypárti képviselők is édesapák, a nevükben szeretném kikérni azt, hogy bennünket sérteget azzal, hogy mi nem tudunk vigyázni a saját gyermekeinkre. Többgyermekes apukák ülnek itt a padsorainkban, akik lelkiismeretesen és becsületesen mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet tudjanak a gyermekeikkel lenni, még akkor is, hogyha, mint látjuk, ez nem mindig a szokásos munkaórákban zajlik, és éppen önt hallgatjuk, ahelyett, hogy a gyerekünkkel játszanánk, de ez a kötelességünk, ez a munkánk. De ne vonja kétségbe az édesapák és egyébként a kormánypárti édesanyáknak azt a tevékenységét, amibe a gyermeknevelésben belefolynak. Ön az első felszólalásában már sértegette azokat a kormánytisztviselőket, akik egyébként ennek a törvénynek a megalkotásán dolgoztak.

(19.10)

Én dolgoztam a központi közigazgatásban. Úgy zajlik egy ilyen törvényalkotás, hogy szakmai és jogi főosztályok pályakezdői, középkorúak, nyugdíj előtt álló férfiak, nők közösen. Ön lebajszosbácsizott mindenkit, főosztályon dolgozó embereket, édesanyákat, édesapákat, egyedülállókat, nyugdíj előtt állókat és pályakezdő jogászokat, akik dolgoztak ezen a törvényen, tisztelt képviselő asszony.

Csak azt kérem, hogy ne sértegessen, hiszen párttársa, Fekete-Győr András olyan nagy felütéssel kezdte itt a beszédét, hogy ő most otthon hagyta a pártpolitikai szemüveget, meg ő csak szakmailag meg érzelmileg szeretne beszélgetni erről a törvényjavaslatról. Állunk elébe, ennek is van módja, csak ön a kormánytisztviselőket, a kormánypárti édesapákat sértegeti.

Én azt kérem, hogy ne ez legyen a módja a Momentumnál, ha már az elmúlt másfél napban egyetlenegy törvényhez nem gondolták úgy, hogy vezérszónokot kellene állítani, és egyetlenegy törvényről nem gondolták úgy, hogy a magyar emberek életére hatással van, és fontos, hogy a Momentum elmondja a véleményét. Akkor legalább most ne úgy jöjjön be ide, hogy sérteget mindenkit lényegében, aki ezen a törvényen dolgozott, vagy éppen a kormánypárti képviselőket. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage