DR. KUTNYÁNSZKY ZSOLT KRISZTIÁN technológiai és ipari minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Röviden szeretnék reagálni a vitában elhangzottakra.

Legelőször is megköszönöm Szabó Zsolt úr, illetve Nacsa Lőrinc képviselő úr támogatását, amiről biztosított minket, illetőleg megköszönöm a további ellenzéki részekről elhangzott szakmai hozzászólásokat is. Szeretném kiemelni, hogy a kormány célja a magyar emberek megélhetésének biztosítása, a foglalkoztatáspolitika pedig 2010 óta a teljes foglalkoztatást szeretné elérni.

A kormány egymillió új munkahely teremtésével kapcsolatos vállalása teljesült. A háború és a szankciós válság dacára mindeddig példa nélküli módon, rekordérték felett van a foglalkoztatottak létszáma. A bérek folyamatos emelkedése megkérdőjelezhetetlen. 2022 júliusában 500 ezer forint volt a teljes munkaidős alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete.

A korábbi baloldali kormány nyolc év alatt mindösszesen 23 500 forinttal emelte meg a minimálbért. 2010-ben Magyarországon a minimálbér összege 73 500 forint volt. (Dr. Vadai Ágnes: Unjuk! Unalmas!) 2022-ben viszont már 200 ezer forintra emelkedett. (Közbeszólások a DK padsoraiban.  Az elnök csenget.)

Magyarország Kormánya a családok kormánya. (Nacsa Lőrinc: Fáj az igazság?  Dr. Vadai Ágnes: Orbán, Mészáros!  Az elnök csenget.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage