DR. VADAI ÁGNES (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Én mérhetetlenül nagy tisztelettel adózom a sportteljesítmények és a sportszeretet iránt. Én karcagi vagyok, és nekünk nemrég egy sámándobunk épült vagy épülget, de ettől még nem érzem magam sem sámánügyi, sem dobügyi szakértőnek. Tehát attól, hogy valakinek a választókerületében rendkívül nagy és sikeres sportélet van, attól még ő maga nem lesz szakértője a sportnak.

Megjegyzem: a Honvédelmi Minisztériumban van egy sportügyekért felelős államtitkár, mert arra azért tellett, dr. Schmidt Ádám. Ő nyugodtan el tudott volna jönni, és akkor nem államtitkár úrnak, akit egyébként a honvédelmi ügyek területén ismertünk meg, kellett volna beszélnie erről a témáról.

Másrészt szeretném megjegyezni azt, hogy Nacsa képviselő úrnak igaza van a tekintetben, hogy az önök kormányában van Igazságügyi Minisztérium, de aztán igazságot nem nagyon szoktunk látni Magyarországon, különösen az elmúlt 12 évben. Leginkább azt látjuk, hogy önök milyen eszközökkel próbálják elfedni azokat a valós folyamatokat, amelyek Magyarországon vannak. Persze értem, hogy az elmúlt 12 évvel ezelőtti elmúlt 8 évre kell visszamutogatni, de javaslom az oktatás ügyéről beszélő képviselő úrnak, a kormánypárti képviselő hölgyeknek és uraknak, hogy tanulmányozzák a PISA-tesztet meg olvasgassanak, bár elnézve némelyiküket nem mindig megy az értő olvasás önöknek sem, nemhogy a felnövekvő új generációnak, akiknek azért nem megy, mert az oktatási rendszert egyébként szisztematikusan verték szét, és szállították le a tankötelezettség korhatárát 16-ra. (Nacsa Lőrinc: 15 ezer pedagógust bocsátottatok el!)

Végül pedig nagyon egyetértek azzal, hogy a Magyarország-brandet építeni kell. Nyilván a sportsikerek, a nemzetközi sportsikerek az adott sportolónak jelentenek elsősorban sikert. Büszkék vagyunk mi is rájuk, hiszen elérték Magyarország színeiben. Tudom, hogy önök szerint nem, mert nyilván hazaárulók, sorosisták, egyebek vagyunk. (Az elnök jelzi az időkeret leteltét.) Folytatom. Köszönöm szépen.

(20.30)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage