DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Itt este, késői órán egy kiemelt sportlétesítmények fenntartásával kapcsolatos törvényjavaslatot vitatunk éppen, fél kilenckor, és azt hallom, azt hallottuk itt az elmúlt percekben, fél órában, hogy a kormánypárti képviselőtársaim, kiemelten Nacsa képviselő úr nem érti, hogy ezzel kapcsolatban miért tesszük szóvá azt, hogy ezeknél a stadionoknál, sportlétesítményeknél ez a törvény konkrétan a közteherviselési kötelezettség alóli mentesítést ad, illetve a villamosenergia-, illetve a távhőtörvény alóli kivételt ad. Tehát nagy valószínűséggel ezek az intézmények nem fogják 6-szoros meg 25-szörös áron kapni az áramot, mint ahogy a kedves magyar állampolgárok és egyéb önkormányzati intézmények, és nem fogják szintén 10-11-12-szeres áron kapni a távhőt, mint ahogy egyébként minden más közintézmény is Magyarországon.

Akkor, hogy ki mit nem ért, képviselőtársam, felolvasok önnek egy levelet, és akkor talán megérti ön is, hogy jelen pillanatban, amikor állítólag háború okozta veszélyhelyzet van Magyarországon, mit nem értünk. Ez a tankerületi központ levele Siófok polgármesterének: „Tisztelt Polgármester Úr! Ezúton kívánjuk tájékoztatni, hogy a jelen gazdasági helyzetre való tekintettel 2022. december első napjától nem tudjuk biztosítani a melegvíz-ellátást a siófoki köznevelési intézményekben a konyhák részére. Továbbiakban az önkormányzat feladata a melegvíz-ellátás biztosítása. Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét.” Képviselő úr, akkor most én hadd kérdezzek vissza: mit nem ért? A gyerekeink iskolájában az állam feladja az alapvető funkcióit is, és azt mondja a kivéreztetett önkormányzatnak, amelyiktől a fenntartói jogot is elvették, hogy vagy te megoldod a gyerekeink iskolájának a fűtését, vagy nem lesz benne.

Érti már, képviselőtársam, hogy mi a bajunk azzal, ha a kiemelt sportlétesítmények meg adókedvezményt meg fűtési kedvezményt kapnak? Ez! Köszönöm, hogy meghallgattak.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage