NACSA LŐRINC, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Majd egy matematikai tesztre szívesen kiállok Vadai képviselő asszonnyal, hogy járt nyugodtan matematikára… Képviselő asszony, ha matematikáról beszélünk, akkor az a kérdésem, hogy 26 000 milliárd forint a kevesebb, vagy a 36 000 milliárd forint a kevesebb. (Dr. Vadai Ágnes: Attól függ, hogy milyen…)

Tudja, 2009-ben… Értem, hogy önöknél attól függ, így volt ez Sukorónál, meg sok helyen így volt, hogy a számok meg a nullák nem mindig stimmeltek. (Dr. Vadai Ágnes: Aránypárok! Aránypárok vannak!) Az elkobzott Apró-villánál is így volt, hogy nem mindig stimmeltek a számok, amikor azt olcsón ki kellett vásárolni és medencét építeni. (Dr. Vadai Ágnes: Nekem ehhez mi közöm? Foglalkozom én a maguk dolgával?!  Az elnök csenget.)

26 000 milliárd forint volt a GDP 2009-ben, és 36 000 milliárd forint volt 2014-ben, csak hogy minek a hány százaléka mennyi pénz. (Dr. Harangozó Tamás közbeszól.) Tehát többet költöttünke honvédségre, mint önök, vagy nem költöttünk többet? (Dr. Vadai Ágnes: De arányaiban még úgy is kevesebb! Ne matematikázzon!)

Mivel többet költöttünk… Elmondom, 2013-ban pedig 30 000 milliárd forint volt a GDP, 2009-ben meg 26 000 milliárd, ’12-ben pedig 29! Tehát több volt, mint az önök idejében, tehát az egy százaléka is több. (Dr. Vadai Ágnes közbeszól.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage