SAS ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársak! Magyarország a NATO szövetségi rendszerének tagja, és méghozzá a legmagasabb felhatalmazással, népszavazással került erre sor, és az a helyzet, hogy ebből a tagságunkból adódóan vannak olyan nemzetközi katonai kötelezettségeink, amelyekben részt kell vennünk. Ezeket a feladatokat mind a Magyar Honvédség, mind pedig a magyar katonák kiválóan teljesítik. Tisztelet és köszönet érte.

Az elmúlt időszakban ezeket a feladatokat egyre nehezebb és egyre veszélyesebb körülmények között kellett ellátniuk, és tisztességgel helytálltak, és bár a beszámoló a tavalyi év decemberében készült, de azt gondolom, hogy ha Koszovóról beszélünk, akkor aktuális, hogy megemlítsük azt, hogy sajnos volt olyan katonánk ebben a misszióban, aki életét vesztette, ezért itt ragadnám meg az alkalmat, hogy altábornagy úr itt van, és szeretném őszinte részvétemet kifejezni mind a honvédség, mind pedig a család részére is.

Ezúton még egyszer szeretnék köszönetet mondani minden magyar katonának a szolgálatteljesítéséért, tegyék ezt itthon vagy akár külföldön, bárhol. Köszönöm szépen. Köszönöm szépen, elnök úr.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage